Sauzen zijn een ware kunst
Sauzen maken is naar mijn mening een ware kunst. Deze duivelse vleessaus is inderdaad behoorlijk pittig, maar moeilijk te weerstaan. Het geheim is dat de scherpe smaak van de chilisaus subtiel combineert met het zoetje van de aardbeienjam. In eerste instantie worden je smaakpapillen gesust en pas daarna hakt ie erin. En dan merk je pas dat ie scherper is dan gedacht. Een beetje een mindteaser dus deze saus. Je kunt de saus ook als marinade gebruiken om je vlees of kip in te marineren alvorens te bakken of te grillen. Of steriliseer een mooie glazen pot en giet de saus erin. Leuk als om als culinair presentje te geven. Eens een keer wat anders dan het geijkte flesje wijn. Leuk stofje er omheen en een kaartje erbij met daarop de tekst: Alsof er een duiveltje op je tong piest…
- Duivelse saus
- 6 el aardbeienjam
- ⅔ el hete chilisaus
- 2 el bruine basterdsuiker
- 5 el citroensap
- 2 el limoensap
- 2 el worcestersaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 5 gram pure chocola
- Verwarm alle ingrediënten in een steelpan (en blijf continu roeren) tot de suiker is opgelost
- Laat de saus afkoelen en schenk in een gesteriliseerde pot als je de saus wilt bewaren
- Serveer anders de afgekoelde saus bij een stuk vlees of gevogelte
Geef een reactie