Luchtige substantie
Veel mensen hebben angst voor de soufflé. Misschien ook niet geheel onterecht, want de kans op instortingsgevaar is best groot. Maar voor degenen die toch een beetje indruk willen maken op hun gasten zonder stijf te staan van de stress, is dit gerecht zeer geschikt. Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze flan van parmezaanse kaas. Room, eieren en jawel, kaas. Vooruit, ook een beetje peper om de boel wat pittiger te maken. Natuurlijk is het niet zo dat je zo’n mooie gerezen luchtige substantie krijgt. Zie het meer als het kleine broertje van de soufflé. Maak er een frisse groene salade met zoete peer bij als tegenhanger van het zoute van de kaas. Tuindeuren open, Andrea Bocelli op de speaker en prosecco in je glas. Meer Italiaans dan dit wordt het niet.
- 160 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eieren
- 250 ml room
- Peper
- Klontje boter
- 2 rijpe peren
- Groene sla naar keuze
- Dressing naar keuze
- Peper
- Verwarm de oven op 165 graden
- Vet vier kleine schaaltjes in met boter
- Mix de eieren met de parmezaanse kaas in een grote kom
- Verwarm de room met een snuf peper in een steelpan op het vuur
- Als de room kook haal je de pan van het vuur
- Giet de room bij de eieren en kaas
- Verdeel het mengsel over de vier schaaltjes
- Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en giet er koud water bij totdat de schaaltjes voor de helft in het water staan
- Zet 40 minuten in de oven
- Snijd de peren in mooie dunne plakken
- Gril de plakken eventueel een pan
- (Je kunt rijpe sappige peren ook alleen snijden en opdienen)
- Hussel dressing naar keuze door de salade
- Leg de salade op een mooi bord en leg de peren op de sla
- Bestrooi met zwarte peper
- Zet de parmezaanse kaas flans erbij
Geef een reactie