Het is de dressing die de salade maakt
In de zomer verander ik in een ware saladefreak. Dan wil ik elke dag wel maaltijdsalades eten met allerlei verschillende ingrediënten. Want zeg nu zelf, is een salade niet de ultieme dish om je koelkast leeg te maken? Een soort van control-alt-delete van je groentelade? Het liefst maak ik mijn salade met veel kaas en noten, maar ja, da’s natuurlijk niet zo gezond.
Je wilt tenslotte niet als een dikkertje dap in je zwembroek of bikini rondlopen. Gebruik daarom veel verse groenten, fruit, sla, beetje kaas en/of ongezouten noten en daarbij deze overheerlijke dressing. Kun je een paar dagen goedhouden in de koelkast dus hoeft niet in een keer op.
Je kunt ook een groene salade maken van alleen sla naar jouw keuze en een eetlepel van deze dressing er door heen husselen. Serveer er dan eens een gegrild kippetje bij en vooruit, frites met mayonaise.
PS: Zorg wel dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Anders gaat de dressing in de schift.
- 2 el olijfolie
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap (van de ene helft van de citroen)
- ½ sjalotje, gesnipperd
- Peper
- Zout
- Meng voor de dressing de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
- Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
- Hussel alles goed door elkaar
Geef een reactie