Snack (bijna) gezond
Een fervent snacker ben ik niet. In de kroeg hoef ik niet zo nodig een portie vet naast mijn drankje. Je zult me ook niet snel een euro in de automatiek zien gooien. Dat wil niet zeggen dat ik nooit snak naar een snack. Dan wil ik bitterballen met mosterd, garnalenkroketten en een kaassoufflé. Natuurlijk heb je die net weer niet in huis tijdens zo’n snackattack. Dan ga je voor de tweede beste keus die je nu ook heel veel op de borrelkaart ziet staan. Namelijk gegratineerde tortillachips uit de oven. Mocht je een zak van die chips in huis hebben dan kun je die gebruiken of ga voor deze iets gezondere variant. Ik had namelijk nog wat tortilla wraps over en besloot deze kleingesneden te roosteren in de oven. Daarna in een kom en overgieten met chilisaus en kaas. Nog effe de oven in voor een goddelijke gesmolten laag kaas en dan een flinke schep zure room erop. Fuck de gezondere versie, je wilt snacks dus geef je er aan over. Effe tot slot, chips uit een zak zijn gemaakt van maismeel, dus geven net een beetje meer een crunchy bite dan deze chips van tarwemeel. Probeer zelf welke je voorkeur heeft. Snack ze!
- 4 wraps (of 1 zak tortillachips)
- 4 plakjes cheddarkaas
- 2 groene pepers, zaadlijsten verwijderd en in kleine ringen gesneden
- 125 ml zure room
- 100 ml chilisaus
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de wraps in mooie driehoekjes
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bestrijk elk driehoekje met olijfolie
- Bestrooi met peper en zout en paprikapoeder
- Bak ze in twee porties zeven minuten in de oven
- Doe ze dan in een kom en giet de chilisaus over de chips
- Snij de kaas in stukken en hussel tussen de chips
- Zet de kom in de oven tot de kaas gesmolten is
- Lepel de zure room over de chips
- Bestrooi met de groene peper
Geef een reactie