Cultuurbarbaar
Ik blijf het altijd verbazend vinden, maar stiekem ook wel lachwekkend. Van die mensen die zo quasi intellectueel naar een toneel- of dansvoorstelling kunnen kijken, terwijl het zo experimenteel is dat je er eigenlijk de ballen niet van snapt. En dan vervolgens na afloop te verkondigen dat het allemaal wel zeer esthetisch verantwoord was. Zaten zij in dezelfde zaal als ik? Of was ik de enige cultuurbarbaar die twee uur lang aan maanzaadbroodjes dacht. Ik moet denken aan die keer toen ik mijn liefde meenam naar een try out van een toneelstuk. De hele zaal keek naar het stuk als een hongerige zwerver naar een zevengangen diner. Alsof ze in extase waren. Alhoewel, toen alle acteurs op het einde naakt over het podium huppelden, werd de mister ineens ook wakker. Kun je toch maar beter genieten van een lekker zelfgemaakt gerecht. Weet je in elk geval zeker wat je voorgeschoteld krijgt. Deze salade met in kokosmelk gepocheerde kip is ideaal voor een gezonde en snelle avondmaaltijd. Geen verrassingen, wel zeer esthetisch verantwoord. Eten doe je immers ook een beetje met je ogen.
- 2 kipfilets
- 200 ml kokosmelk
- 3 el vissaus
- 1 el limoensap
- 2 el rietsuiker
- ½ mango, geschild en in repen gesneden
- ½ komkommer, geschild en in linten geschaafd met een kaasschaaf
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 lente-uitje, in ringen gesneden
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- Handvol pinda's
- Paar mooie slabladeren
- Giet de kokosmelk in een pan waar de kipfilets inpassen
- Voeg de suiker, limoensap, de helft van de rode peper en de vissaus toe
- Leg de kipfilets naast elkaar in de pan
- Breng aan de kook en draai het vuur dan laag
- Pocheer de kipfilets 15 minuten in het vocht met de deksel op de pan
- Haal de kipfilets er dan uit en giet de kokosmelk in een kom
- Dit pocheervocht gebruik je later als dressing over de salade
- Trek de kipfilet in kleine stukjes uit elkaar
- Hussel de sla, koriander, lente ui, rode peper, mango, komkommer en kipstukjes in een kom door elkaar
- Giet een deel van de kokosmelk dressing naar smaak over de salade
- Hussel de dressing goed
- Leg het slamengsel op een mooi bord
- Strooi de pinda's over de salade
- Lekker met wraps
Geef een reactie