Zoet als karamel
Nu het nog wel even bbq weer blijft wil ik jullie graag dit lekkere gerecht tippen.
Nou ja, gerecht… Het is zo easy peasy dat het geen gerecht meer is. Ik heb het hier over gepofte knoflook uit de oven.
Dat smaakt zo heerlijk zoet en bijna als karamel. Je verpakt de bol in aluminiumfolie en legt ‘m 45 minuten in de oven.
Wel even laten afkoelen in de folie voordat je de bol gaat uitknijpen. Anders verbrand je geheid je vingers.
Eenmaal dus afgekoeld knijp je als het ware de pulp uit de velletjes. Met een vork eruit peuteren kan natuurlijk ook, maar da’s lang zo leuk niet.
Ik smeer de knoflook altijd over mijn geroosterde steak of groenten. Maar ook bij kip of op een geroosterd stuk stokbrood smaakt het uitstekend!
Waar wacht je nog op!
- 4 hele bollen knoflook
- 2 tl olijfolie
- 4 stroken aluminiumfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de toppen van de knoflookbollen er af
- Besprenkel het snijvlak met wat olijfolie
- Verpak de knoflookbollen losjes in de folie
- Zet 45 minuten in de oven
- Laat dan afkoelen en knijp de tenen uit
- Lekker bij vlees, groenten en kip of op een geroosterd stokbroodje
Geef een reactie