Hittegolf
Het was de afgelopen dagen zo heet dat je een ei op de motorkap van de auto kon bakken. Ik vind het heerlijk, mij hoor je niet klagen. Ik houd er wel van om een paar sproeten te kweken. Maar voor sommige mensen is het nooit goed. Zij mekkeren dat het veel en veel te warm is.
Vervolgens drammen ze door over maden in de kliko, muggen in de slaapkamer en klotsende oksels op het werk. Deze mensen lijden aan een zogenaamde zomerdepressie. Met de airconditioner op standje orkaan sluiten zij zich op in de huiskamer, uiteraard met de gordijnen potdicht. Nog geen tien paarden krijgen hen het huis uit. Zij wachten op de dag dat de wind om het huis loeit en de zomer plaats maakt voor de herfst.
Gelukkig duurt dat nog even en ga ik in elk geval zwaar genieten van de komende zomermaanden. De bbq is geschrobd, de tuinmeubelen zijn gepoetst en de winterjas hangt definitief in de kast.
Deze met groenten gevulde paprika’s kun je het hele jaar door bereiden. Lekker als bijgerecht bij de bbq, maar ook als hoofdgerecht heel geschikt op een koude dag. Maak dan gewoon een dubbele hoeveelheid. Serveer met een frisse salade en een knapperig broodje met boter of frietjes met mayo.
Maak ook eens deze gevulde paprika met komijnekaas. Of wat dacht je van een gevulde paprika met vis?
- 2 rode paprika's
- 100 gram champignons, fijngehakt
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 2 el zwarte olijven, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 el mayonaise
- 1 el gedroogde oregano
- Peper
- 75 gram gorgonzola
- 2 el balsamicoazijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Meng de ui, olijven, champignons, knoflook, oregano en mayonaise door elkaar
- Voeg peper naar smaak toe
- Vul de paprikahelften met de groenten
- Verbrokkel de gorgonzola en verdeel over de gevulde paprika's
- Leg de paprika's in een ovenschaal en rooster ze 20 tot 25 minuten gaar
- Zet eventueel de grill daarna aan en grill de paprika's totdat de gorgonzola een mooi bruin korstje heeft
- Dien de paprika's op met de balsamicoazijn
- Serveer als bijgerecht bij de bbq of een stuk gebakken vlees of als hoofdgerecht met salade en brood of gebakken aardappels
Geef een reactie