Voor een lome zomerdag
De zomer in inmiddels aangebroken en dat doet mij verlangen naar zonnige stranden en boulevards om over te flaneren. Of je deze zomer nou doorbrengt aan een meer in Italië, het vliegtuig pakt naar verre oorden of gewoon net zo makkelijk lekker thuis blijft… Eten moet je altijd, toch? En dan maak je het jezelf graag gemakkelijk. Ook in eigen huis en tuin is het tenslotte vakantie. Zweten boven hete potten en pannen doe je wel weer in de herfst.
Deze gevulde puntpaprika’s zijn ideaal na een lome zonnige zomerdag. Zeer gemakkelijk en tegelijkertijd ook zeer voedzaam. Zo kom je snel aan de aanbevolen 200 gram groenten. Ik gratineerde de paprika’s met feta, maar je kunt natuurlijk op de Italiaanse tour gaan en mozzarella of parmezaanse kaas gebruiken. Of viva la France met brie. Of leef je uit met cheddar voor een Britse bite. Mogelijkheden ten over.
Serveer als bijgerecht bij een knap stuk vlees of kakelvers visje. Bbq aan en roosteren maar. Ondertussen staan de paprika’s in de oven en schenk je jezelf een verkoelend drankje in. Zo, jouw taak zit er op. Je kunt de paprika’s ook als vegetarisch hoofdgerecht eten. Dan maak je gewoon een dubbele hoeveelheid of je bakt er wat aardappels bij. Zoals ik al zei, mogelijkheden ten over!
Meer gevulde paprika recepten? Maak eens deze gevulde paprika met kabeljauw, maar deze paprika gevuld met kip is ook een aanrader.
- 2 puntpaprika's
- 4 middelgrote rode uien
- 50 gram zwarte olijven
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram feta
- 2 el gedroogde oregano
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de paprika's in de lengte doormidden
- Verwijder de zaadlijsten
- Hak de uien, knoflook en olijven fijn en doe ze in een kom
- Meng met de oregano en maal er peper naar smaak overheen
- Hussel goed door elkaar
- Verdeel het mengsel over de gehalveerde paprika's
- Verkruimel de feta en verdeel deze ook over de gevulde paprika's
- Zet 15 minuten in de oven
- Zet dan de grill aan en rooster nog 5 a 10 minuten tot de feta lichtbruin kleurt
- Lekker als bijgerecht bij kip of biefstuk of met rijst of aardappels en salade als hoofdgerecht
Marijke Bouma
De gevulde paprika’s zijn niet gaar in een kwartier en de feta smelt ook niet na de opgegeven tijd onder de grill, wij vonden het alsof we rauw in de vulling beten. Misschien beter de vulling tevoren even bakken en de paprika’s ook voorverwarmen, zodat ze zacht zijn. Gewone jonge kaas smelt wel!
Yvette Jaarsma
Lieve Marijke, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Maar idd wat je zegt, maar elke oven is anders. Dank voor je reactie. Groet Yvette