De kou in!
Op een zaterdag in maart, toen het toevallig net de koudste dag van het jaar was, toog ik met een vriendin naar de Ahoy in Rotterdam. Gestoken in drie lagen dikke kleding trotseerde ik de op de fiets naar het station het koude winterweer. De wind snerpte langs mijn oren en met paarse handen probeerde ik mijn fiets op slot te zetten. Gelukkig was het in de trein wel warm. De NS bespaarde die dag niet op de stookkosten.
In Rotterdam aten we eerst bij een leuk tentje dichtbij het station. Bij temperaturen onder nul wil je immers niet ver de kou in. Eenmaal in het concertgebouw hielden sommige bezoekers hun jas aan en sjaal om. Heel begrijpelijk, maar gezellig ho maar. Toen Planet Earth II echter begon, hadden wij alleen nog maar oog voor de prachtige natuurbeelden die begeleid werden door een live orkest. De beelden waren zo levensecht en close up dat het leek alsof ik zelf over de prairie liep of in de Amazone rivier zwom. We hadden er beide kippenvel van.
Terug naar huis duurde helaas een eeuwigheid en ik was blij dat ik de sleutel na middennacht in het slot stak. In de trein had ik al allemaal lekkere dingen bedacht die ik de volgende dag wilde klaarmaken. Ik had zin in vlees met romige gorgonzolasaus. Perfect als verwennerij bij een druilerige dag. Serveer met biefstuk of entrecote en eet er spruitjes of broccoli bij. En wellicht een gebakken aardappeltje of stokbrood om de saus mee op te vegen.
- 150 ml halfvolle melk
- 200 gram gorgonzola
- 1 rode gesnipperde ui
- Peper
- 1 tl bloem
- Fruit de ui in de olie licht aan
- Voeg de bloem toe
- Giet daarna al roerende de melk toe
- Verwarm goed door op middelhoog vuur
- Snijdt de gorgonzola in stukjes en laat ze al roerende smelten in de melk
- Voeg peper naar smaak toe
- Als alle kaas is opgelost haal je de saus door de zeef zodat de stukjes ui achterblijven
- Schenk de saus in een mooie schenkkom
[…] saus recept komt van Curls culinair, met maar een paar kleine aanpassingen van mij. Groot voordeel van deze saus is dat hij weinig […]