Snack attack
Toeristje spelen in eigen stad is af en toe zo leuk om te doen. Zo beklommen meneer CurlsCulinair en ik al eens de kerktoren bij ons in het Amersfoortse. Afgelopen weekend besloten we om eens een sloep te huren en door de wijk Vathorst te varen.
Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal daar aangekomen bleek dat de sloep die wij oorspronkelijk gehuurd hadden nog niet te zijn terug gekeerd naar de homebase. Eigenaar Dennis gaf ons ter plekke een upgrade en maakte de sloep voor veertien personen vaar klaar. Daar zaten we dan, als een koninklijk paar op een hele grote boot. Al wuivend voeren wij door de wateren van de nieuwbouwwijk. Het was alleen een beetje jammer dat we hetzelfde rondje ongeveer tien keer gevaren hebben aangezien het nou ook weer niet zo groot is daar.
Na de derde ronde wuifden de bewoners niet meer zo enthousiast terug. Wij trouwens ook niet, dat moet gezegd worden. Dan maar een lekkere snack verorberen. En wat is er nu lekkerder dan een grote portie guacamole met tortillachips! En daarbij een ijskoude Corona, vooruit. Wel bij eentje houden, je moet tenslotte nog varen.
- 2 rijpe avocado’s
- 1 rode ui
- 1 el citroensap
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- Peper
- Zout
- Prak de avocado’s met een vork fijn in een kom
- Snij de tomaten in kleine stukjes en verwijder de zaadjes
- Snij de peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes
- Snipper de ui
- Voeg de tomaat, ui, rode peper en het citroensap toe aan de geprakte avocado’s
- Voeg zout en peper naar smaak toe en hussel alle ingrediënten goed door elkaar
- Lekker met tortillachips of bij een Mexicaanse maaltijd
Geef een reactie