Hoe rooster je een pompoen?
Duh, denk je nu misschien bij het lezen van de kop van deze blog. Toch wil ik er een blogpost van maken. Niet iedereen weet namelijk hoe je lekkere geroosterde groenten moet maken.
Pompoen rooster je met schil
Juist, geen gehannes met schillen en moeilijk doen, gewoon in stukjes hakken die pompoen. Wel even een goed scherp mes te hand nemen en kracht zetten. De schil kan best stevig en hard zijn, maar daar laat een foodie zich niet door ontmoedigen. Je moet zorgen dat je niet teveel olijfolie gebruikt en niet te weinig. Teveel olie zorgt ervoor dat de pompoen zompig en vettig wordt. Van te weinig olie droogt de groenten uit. Reken op circa 1 eetlepel olijfolie per 500 gram groenten. In dit geval dus pompoen en rode ui.
Welke gerechten maak je met geroosterde pompoen?
Eenmaal geroosterd kun je de pompoen op talloze manieren in een gerecht verwerken. Bijvoorbeeld in een salade met feta of geitenkaas. Ook met gebakken kip vormt het gerecht een mooi duo.
Mocht je liever een kant en klaar recept willen proberen dan heb ik twee heerlijke maaltijden voor je in petto. Deze gevulde pompoen is heerlijk als voorgerecht of als bijgerecht bij stoofvlees.
Ook pompoensoep is favoriet hier in huis!
- 1 pompoen (circa 1.3 kilo)
- 4 rode uien, in ringen gesneden
- 3 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 220 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de pompoen in vieren
- Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel
- Snijd de ongeschilde pompoen in stukken
- Verdeel de uien en pompoen over de bakplaat
- Hussel alles goed door met de olijfolie
- Maal er zout en peper naar smaak over heen
- Zet 35 a 40 minuten in de oven
Geef een reactie