Wining en dining
Een goede Amerikaanse uitspraak is ‘to wine and dine someone’. Dit betekent dat je als gastheer of -vrouw jouw tafelgenoten eens goed culinair gaat verwennen. Een avond wining&dining staat garant voor lekker koken, lang tafelen, veel genieten en goede gesprekken. Eten en drinken is niet voor niets al eeuwen lang een belangrijke sociale gebeurtenis.
Je kunt mij er voor wakker maken. Ik vind niets leuker en gezelliger dan met vrienden aan tafel te genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Tijdens het voor-, hoofd- en nagerecht wordt dan het leven besproken. Aan het eind van de avond zijn we dan weer geheel op de hoogte van wat ieder van ons bezig houdt.
Natuurlijk is het af en toe heel fijn om lekker in een restaurant aan te schuiven, maar hoe leuk is het om zelf je gasten te verblijden. Deze Italiaanse salade is een ware smaakbom. Lekker gezond en erg makkelijk voor te bereiden. Je kunt de paprika’s ook kant en klaar geroosterd kopen, alleen smaken ze beter als je zelf de moeite neemt om ze te roosteren. Investeer in een goede balsamico azijn en een smaakvolle olijfolie en verwen je gasten met deze heerlijke salade vol groenten.
- 2 rode paprika’s
- 1 blik artisjokken, uitgelekt
- 4 rode uien
- 200 gram groene sla naar keuze
- 25 gram parmezaanse kaas
- 4 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie
- Leg de paprika’s met de snijkant op de folie
- Zet circa 15 tot 20 minuten in de oven tot het vel zwart geblakerd is
- Leg de paprika’s in een kom en dek af met folie
- Laat de paprika’s afkoelen en trek dan het vel er af
- Scheur de paprika’s in repen
- Halveer en pel de uien en leg ze in een ovenschaal
- Meng de uien met 2 eetlepels balsamico azijn
- Zet circa 30 minuten in de oven
- Verdeel de sla over een groot bord
- Snij de artisjokken doormidden
- Hussel er de paprika, uien en artisjokken doorheen
- Giet de olijfolie en de overige 2 eetlepels balsamico azijn over de salade
- Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel over de salade
- Lekker met boerenbrood
Geef een reactie