Raketje
Ik vond het wel een briljante actie. Iedereen was namelijk in rep en roer over het nieuws dat Ola hun best selling product van de markt zou halen. Ik moet toegeven, het schokte mij ook dat ik deze zomer niet meer van een raketje zou kunnen genieten. Ik bedoel maar, daar ging de nostalgie van mijn jeugd. Achteraf bleek het om een geniale grap te gaan. Of was het stiekem een verkapte marketingstunt? Het zette me wel aan het denken. Wat zou ik echt missen als het niet meer in de winkel verkrijgbaar was. Chocola? Nootjes? Pudding? Nee, ik zou me uit protest aan elke kaasfabriek in het land vastketenen als zij stopten met het produceren van dit zuivelproduct. Zonder bruin brood met kaas kom ik de dag namelijk niet door. Of wat dacht je van een kaasplankje? Mag je me op elk moment van de dag blij mee maken. Dus lieve zuivelboeren, waag het niet om het bijltje erbij neer te gooien. In deze hartige taart van maismeel heeft kaas de prominente bijrol gekregen als essentiële vulling. En als je nog wat over hebt, geen probleem. De volgende dag is ie nog lekkerder van smaak.
De taart is trouwens glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen met een allergie voor gluten.
- 2 uien, fijngehakt
- 7 eieren op kamertemperatuur
- 300 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte belegen kaas)
- 150 gram boter op kamertemperatuur
- 4 el olijfolie
- 250 ml melk
- 250 gram maïsmeel (polenta)(geen instant polenta gebruiken)
- zout
- peper
- 1 el gedroogde tijm
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Doe een scheut olie in de pan en bak de uien tot ze zacht zijn
- Schep de uien in een grote kom en laat een beetje afkoelen
- Breek de zeven eieren en doe ze in de blender of keukenmachine
- Voeg de kaas, boter, olijfolie en de melk toe aan de eieren
- Mix alles tot een gladde massa
- Giet alles in de kom met de uien
- Voeg een snuf zout, peper en de tijm toe
- Mix het met een grote lepel
- Doe langzaam het maismeel erbij
- Mix het geheel 3 minuten tot een dikke massa
- Neem een taartvorm of ovenschaal
- Bekleed met bakpapier of bestrijk de vorm met boter (goed invetten tegen het plakken)
- Giet het mengsel erin en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is over de vorm of schaal
- Strooi er eventueel nog wat tijm over
- Bak de maistaart in ongeveer 30 minuten gaar
- Lekker met een frisse groene salade
Geef een reactie