Verjaardagsvoer voor de gasten
Ze zeggen wel eens dat als je je verjaardag trouw elk jaar viert, je een hogere leeftijd zult behalen dan de partypoopers. Ik vind verjaardagen heel leuk, maar dan wel van een ander. Bij je eigen verjaardag ben je continu hoofd koffiemachine of hoofd taartuitdeler. En dan al die vuile kopjes en bordjes. De vaatwasser maakt die dag overuren, als je er al een hebt tenminste. Anders ben je ook nog in charge of de afwasborstel. Na de koffie met taart lust iedereen wel een borreltje dus hup daar ga je weer de keuken in. Want bij de borrel hoort ook een blokje kaas of toast met smeersel. En net als je denkt dat je zelf ook even kunt ontspannen zijn de blokjes voor de vastwasser op. Geloof me, dat zijn beslist geen leuke momenten.
Je hebt natuurlijk ook van die jarigen die gewoon onder het mom van zelfservice een aantal zakken witte bollen met wat beleg op tafel zetten. Is ook best een relaxed idee. Plastic borden en bestek erbij en jij kunt op je gat zitten. Voor degene die wel hun kookkunsten willen laten zien, hierbij het recept voor dunne parmezaan crackers met geroosterde paprika dip. Lekker voor bij de borrel, als bijgerecht of als amuse aan tafel.
- 125 gram rode uien
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- 20 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 30 gram walnoten
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- Scheutje citroensap
- Snufje cayennepeper
- Zout
- Snipper de uien fijn
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
- Voeg de uien en rozemarijn toe
- Stoof de uien 10 minuten en roer af en toe door
- Laat dan afkoelen en voeg wat peper en zout toe
- Meng de bloem met de kaas in een keukenmachine tot kruimelige massa
- Voeg dan langzaam de uien toe en maal door elkaar
- Haal uit de kom en vorm er 8 balletjes van
- Leg de balletjes tussen twee met bloem bestoven vellen bakpapier
- Rol uit met een deegroller tot flinterdunne plakken
- Verwijder het bovenste vel bakpapier
- Verwarm de oven op 150 graden
- Leg het vel bakpapier met de parmezaanse kaas plakken op een bakplaat
- Bak ze in circa 10 minuten aan de ene kant en keer om
- Bak nog 5 minuten tot ze knapperig zijn
- Haal uit de oven en laat afkoelen
- Lekker met de geroosterde paprika dip of je eigen favo dip
- Verwarm de oven op 250 graden
- Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
- Pel de ui en snij doormidden
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie
- Leg de ui en paprikahelften met de snijkant op de folie
- Rooster in 15 minuten tot de paprika's geblakerd zijn
- Doe alles in een kom en dek af en laat afkoelen
- Verwijder dan het vel van de paprika's
- Pureer de paprika's, ui, citroensap, walnoten, kaas, cayennepeper en wat zout met een staafmixer of in een keukenmachine tot gladde massa
- Schep in een leuk schaaltje
Geef een reactie