• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Portobello met pinda en lente-ui

Recept Portobello met pinda en lente-ui

17 januari 2017 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Portobello met pinda en lente-ui

Even wat zwammen

Paddestoelen zijn in huize CurlsCulinair een graag geziene gast. Kastanjechampignons, witte champignons, koningszwam, cantharellen, eekhoorntjesbrood en de portobello fleuren hier regelmatig een gerecht op. Wisten jullie dat de snelle groeiwijze, de grillige vormen en de kleuren van paddenstoelen vanuit een oud bijgeloof toegewezen werden aan tovenarij. Zo waren de zwammen ook wel bekend als duivelskaas en satansboleet. Ja, wat ze allemaal al niet bedachten vroeger. Tegenwoordig zijn we niet meer zo bijgelovig. We gaan nu zelf de paden in en de lanen op om paddenstoelen te plukken.
Doe dit alsjeblieft wel onder professionele begeleiding want er zijn ook vele giftige exemplaren. Voor je het weer pluk je een mort subiete en dan wordt het geen leuke avond, geloof mij maar. Niet dat ik dat heb meegemaakt, maar je snapt mijn punt. Deze salade met gebakken portobello’s zorgt in elk geval voor een glimlach op ieder gezicht. Erg makkelijk en toch verrassend door de toevoeging van vijfkruidenpoeder. Lekker als licht voorgerecht met een snee boerenbrood.

Recept Portobello met pinda en lente-ui
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
15 minuten
 
Een licht bij- of voorgerecht dat bestaat uit een salade met portobello's en lente-ui met een kruidige sojadressing. Als je geen portobello's kunt vinden dan kun je ook kastanjechampignons in plakjes snijden en op dezelfde manier bereiden.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 portobello's
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 75 gram rucola
  • 1 hand gezouten pinda's
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Rooster de pinda's goudbruin in een droge koekenpan
  2. Snij de portobello's in dikke repen
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan
  4. Fruit de lente-ui samen met de knoflook 1 minuut aan
  5. Voeg de portobello repen toe en schep 3 minuten goed om
  6. Voeg de sojasaus, citroensap en vijfkruidenpoeder toe
  7. Schep goed door elkaar
  8. Verdeel het mengsel over twee borden
  9. Strooi over elk bord de helft van de pinda's
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Bijgerechten, Chinese recepten, Gezonde recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Gelabeld met:5-Kruidenpoeder, Citroensap, Knoflook, Lente-ui, Olijfolie, Pinda, Portobello, Rucola, Sojasaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Kip met paksoi
Next Post: Recept Wortelsoep met gerookt paprika »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Vijgen met geitenkaas

Recept Vijgen met geitenkaas

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Lekker ontbijtje

Cruesli Ontbijt

Kalfssaucijsjes met pompoenpuree

Kalfssaucijsjes met pompoenpuree

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Recept Tonijncarpaccio

Recept Tonijncarpaccio

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.