Kip lekker
Meneer CurlsCulinair werd er gek van. Ik bleef namelijk maar zin hebben in zo’n gegrilde kip die je altijd ziet ronddraaien in zo’n kastje bij de slager. Ik vind dat altijd zo lekker ruiken! Dan wil ik altijd gelijk mijn portemonnee trekken en de kip in mijn boodschappentas meenemen. Helaas smaakt het vaak dan toch niet helemaal zo als het ruikt. Deceptie is dan een under statement.
Bij ons in de woonplaats staat echter sinds enige tijd op verschillende locaties een foodtruck met diverse gegrilde kipspecialiteiten. Ik fietste er al regelmatig langs en werd enorm getriggerd. Dit moest ik een keer proberen. De kip draaide in grote aantallen aan het spit en zagen er sappig en geroosterd uit. Ik kon mij niet meer bedwingen en kocht een hele kip om samen met meneer CurlsCulinair thuis op te peuzelen.
Nu houd hij dus niet van kluiven en eet, echt waar, de kip met mes en vork. Ik duik echter met beide handen de kip in en schraap met mijn tanden het laatste restje vlees van het bot. Van een goede saus houd hij echter wel. Deze ranch saus is perfect voor bij kip. Heerlijk fris, licht zurig en toch zacht van smaak. Probeer het maar eens.
- 50 ml mayonaise
- 50 ml zure room
- 50 ml karnemelk
- ½ tl gedroogde peterselie
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl gedroogde dille
- Sap van halve citroen
- Zout en peper naar smaak
- Meng de mayonaise met de zure room en de karnemelk tot egale saus
- Voeg dan de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper
- Roer alles goed door elkaar en proef
- De saus moet licht zurig en fris smaken
- Voeg anders nog wat citroensap toe
Geef een reactie