Zon op je bord
Viva la France! Met dit klassieke gerecht tover je de zon op tafel. Ratatouille wilde ik altijd al eens maken aangezien het mij doet denken aan wuivende lavendelvelden, felle zonneschijn en lome oude Franse stadjes.
Ratatouille is echt zo’n gerecht wat het hele jaar door kan als je het mij vraagt. Ik maakte het gerecht op een hete zomerdag en serveerde er geroosterde runderworstjes bij, maar je zou het eventueel ook koud kunnen eten, geserveerd met vers stokbrood. Het is eigenlijk heel all-round en hoewel er een aantal vaste soorten groenten in gaan, mag je er wat mij betreft fijn mee variëren. Ratatouille lijkt op het eerste gezicht totaal niet je van het, aangezien het niet meer is dan groenten in een saus van tomaten, maar door toevoeging van lekkere provinciaalse kruiden wordt het een heerlijk gerecht.
Maak het een dag van te voren en warm het dan op, geloof me dan smaakt het nog lekkerder!
Salute!
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 1 grote rode ui
- 2 el provinciaalse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Pel de ui en knoflook en snipper fijn
- Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
- Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
- Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
- Schep alles goed door elkaar
- Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
- Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
- Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
- Schep alles nogmaals goed door elkaar
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
- Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
- Serveer met brood en eventueel met geroosterde worstjes
Geef een reactie