• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Sperziebonen met spek

Recept Sperziebonen met spek

10 januari 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Sperziebonen met spek

Oh oh Cherso

Elk jaar is het weer een traditie om op kerstavond met een groep vrienden de stad onveilig te maken. Dit betekent in de praktijk dat we onszelf een plek op een willekeurig terras toe eigenen, met uiteraard de nodige hapjes en drankjes. De bediening komt nog net niet iedere tien minuten de glazen vervangen, alhoewel ik dat niet met zekerheid durf te zeggen. Oh oh Cherso, maar dan in Amsterdam. Daarna door naar de tapasbar voor all you can eat & drink. Ik weet het, fouter kan bijna niet. Maar eens per jaar moet het kunnen. Eten we de andere 364 dagen wel weer culinair verantwoord. Op kerstavond willen we Manchego kaas die overal naar smaakt, behalve naar Manchego kaas. We willen vette kipkluifjes, gehaktballen in tomatensaus en zompige champignons. Met de knoflooklucht dampend uit onze poriën gaan we dan tevreden huiswaarts.
Jammer dan voor onze tafelgenoten op eerste kerstdag waar dit bijgerecht zeker niet mag ontbreken. Sperziebonen omwikkeld met spek is een echte klassieker bij een feestmaaltijd. Ik gaf het een moderne twist door de sperziebonen te bundelen met groene asperges. En mocht je het de afgelopen kerst gemist hebben, over drie maanden is het pasen. Kun je op herkansing.

Recept Sperziebonen met spek
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een klassiek bijgerecht bij vleesgerechten zoals biefstuk of entrecote. Maar ook bij varkensvlees zijn deze rolletjes van groene aspergetips en sperziebonen omwikkeld met gerookt spek een hit.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram haricot verts
  • 100 gram groene aspergetips
  • 8 plakjes ontbijtspek
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verwijder de uiteinde van de boontjes en kook ze ongeveer zes minuten
  3. Kook de laatste twee minuten de aspergetips mee
  4. Giet de groenten af en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken Neem een aantal boontjes en aspergetips en wikkel daar een plakje spek er om heen en leg ze in een ovenschaal
  5. Maak zo nog zeven rolletjes
  6. Zet circa 10 minuten in de oven totdat het spek knapperig word
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Hollandse recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Asperge, Spek, Sperziebonen

Zoeken

Previous Post: « Recept Kalfsoesters met mozzarella
Next Post: Recept Kip met paksoi »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kip in ketjapsaus

Kiprecept Kip in ketjapsaus

Antipasti van gele paprika en mozarella

Antipasti van gele paprika en mozarella

Cake recept met chocola en zeezout karamel

Cake recept met chocola en zeezout karamel

Lamsburger met mozzarella en tomaat

Lamsburger met mozzarella en tomaat

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Wortel paté

Recept Wortelpaté

Recept Bloemkoolsoep

Recept Bloemkoolsoep

Biefstuk met kaasaus en geroosterde bloemkool

Biefstuk met kaassaus en geroosterde bloemkool

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in