Oh oh Cherso
Elk jaar is het weer een traditie om op kerstavond met een groep vrienden de stad onveilig te maken. Dit betekent in de praktijk dat we onszelf een plek op een willekeurig terras toe eigenen, met uiteraard de nodige hapjes en drankjes. De bediening komt nog net niet iedere tien minuten de glazen vervangen, alhoewel ik dat niet met zekerheid durf te zeggen. Oh oh Cherso, maar dan in Amsterdam. Daarna door naar de tapasbar voor all you can eat & drink. Ik weet het, fouter kan bijna niet. Maar eens per jaar moet het kunnen. Eten we de andere 364 dagen wel weer culinair verantwoord. Op kerstavond willen we Manchego kaas die overal naar smaakt, behalve naar Manchego kaas. We willen vette kipkluifjes, gehaktballen in tomatensaus en zompige champignons. Met de knoflooklucht dampend uit onze poriën gaan we dan tevreden huiswaarts.
Jammer dan voor onze tafelgenoten op eerste kerstdag waar dit bijgerecht zeker niet mag ontbreken. Sperziebonen omwikkeld met spek is een echte klassieker bij een feestmaaltijd. Ik gaf het een moderne twist door de sperziebonen te bundelen met groene asperges. En mocht je het de afgelopen kerst gemist hebben, over drie maanden is het pasen. Kun je op herkansing.
- 250 gram haricot verts
- 100 gram groene aspergetips
- 8 plakjes ontbijtspek
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verwijder de uiteinde van de boontjes en kook ze ongeveer zes minuten
- Kook de laatste twee minuten de aspergetips mee
- Giet de groenten af en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken Neem een aantal boontjes en aspergetips en wikkel daar een plakje spek er om heen en leg ze in een ovenschaal
- Maak zo nog zeven rolletjes
- Zet circa 10 minuten in de oven totdat het spek knapperig word
Geef een antwoord