• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Spinazie met Huttenkase

Recept Spinazie met Huttenkase

7 september 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Spinazie met Huttenkase

Elk jaar vaste prik

Het leuke van tradities is dat ze elk jaar weer terug komen. Zo is de Parade met onze Utrechtse vrienden elke zomer een vaste prik. Steevast verzamelen we om 18.00 op het terrein en wie er het eerst is haalt alvast een fles wijn. We zitten ook elk jaar op dezelfde plek onder de bomen omdat we elk jaar weer te laat zijn voor een tafel in de zon. Maar dat geeft niet, want dat maakt het nou juist zo leuk. Na een paar glazen wijn, beginnen de magen steevast te rammelen en wordt het tijd om naar onze vaste eetkraam te gaan.

Tenminste, de vrouwen halen eten en de mannen nog maar een flesje wijn. Bier wordt er namelijk niet gedronken. Parade is wijn en geen bier. Mocht je eigenlijk liever meer zin hebben die avond in bier, dan heb je dus gewoon vette pech.

Na het verorberen van de eerste gehaalde maaltijden hebben de mannen nog altijd plaats voor een tweede ronde en gaan op zoek naar meer. Het liefst voedsel dat niet direct bovenaan de lijst met gezonde maaltijden staat. Na het bezoek aan de ijskraam is het dan tijd om een voorstelling mee te pikken. Al drie jaar is Ellen ten Damme favoriet. Ook deze afgelopen editie rockte ze de tent weer uit.

Wat een vakvrouw en een performer is deze artieste toch. Veertig minuten lang vertier en vermaak. Na de voorstelling drinken we altijd nog een wijntje om het af te leren en dan wordt het zoetjesaan tijd om weer richting huis te gaan.

“Volgend jaar weer”, roepen we bij de uitgang. En zo is het. Fijn die tradities. Deze dip van spinazie en huttenkase zou helemaal niet misstaan op een festival zoals de Parade. Maar ook thuis lekker bij de borrel. Beleg een stuk Turks brood rijkelijk met deze dip en serveer als de vijf in de klok zit.

Recept Spinazie met Huttenkase
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Lekker bij lamsvlees maar ook heerlijk al dip bij de borrel met een stuk knapperig stokbrood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 150 gram huttenkase
  • 400 gram spinazie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de huttenkase met het paprikapoeder en de knoflook
  2. Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui in een paar minuten glazig
  3. Voeg dan al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
  4. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk al het vocht eruit
  5. Meng de spinazie met de huttenkase en breng op smaak met zout en peper
  6. Serveer bij lamsvlees of als dip met knapperig stokbrood
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Gezonde recepten, Griekse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Huttenkase, Knoflook, Olijfolie, Paprikapoeder, Rode Ui, Spinazie

Zoeken

Previous Post: « Recept Vanillevla
Next Post: Menu 5 keer soep »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gehaktballetjes uit de oven

Recept Gehaktballetjes uit de oven

Chili con carne van sukade en chocolade

Chili con carne van sukade en chocolade

Marokkaanse forel met sinaasappel

Menu vijf keer noten

Thaise uiensoep met champignons

Thaise uiensoep met champignons

Recept Rode curry soep

Recept Rode curry soep met kip

Recept Carpacciosalade

Recept Carpacciosalade

Recept Chocolade pinda repen

Recept Chocolade pinda repen

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Chocolademuffins

Recept Chocolademuffins




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.