• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Spinazie met pijnboompitten

Recept Spinazie met pijnboompitten

3 augustus 2017 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Spinazie met pijnboompitten

Vega tapa

Hebben jullie ook wel eens zo’n lekker rustig weekend. Je weet wel, zo’n weekend waar de uren rustig voort kabbelen en de dagen zonder al te veel inspanningen voorbij gaan.
Ik vind dat af en toe best lekker. Niet te vaak, want dan is het ook niet meer speciaal.
De Italianen hebben er zelfs een heuse term voor. La dolce far niente. Oftewel: de kunst van het nietsdoen.
Is voor hen denk ik ook geen overbodige luxe aangezien ze de meeste tijd heetgebakerd en met veel handgebaren door het leven gaan.
Hoe vaak doe jij nu eigenlijk helemaal niets?
Zit jij wel eens op de bank zonder boek, Netflix of spelcomputer? Gewoon eens mijmerend voor je uit starend?
Ik vrees dat ik de eerste ben die hierop nee moet beantwoorden.
Rustig op de bank is prima. Maar dan wel met boek, tijdschrift of een leuke film.
Ik ga het toch eens proberen. Mind on zero en zitten maar daar op die bank.
Wacht…Nee, niet uitstellen nu. Ik ga het as we speak NU doen.
…………………………………
…………………………………
…………………………………
Pfff, dit valt niet mee, ik bleef maar denken aan dit tapas recept dat ik met jullie wil delen.

Jammer dan, dan maar geen dolce far niente. Ik ben denk ik voor het totale nietsdoen niet in de wieg gelegd.
Bij deze dus dit heerlijke vegetarische bijgerecht. Lekker als onderdeel van een uitgebreide tapas maaltijd.

5.0 from 1 reviews
Recept Spinazie met pijnboompitten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een gezond bijgerecht bij gebakken vis of garnalen of lekker als groentengerecht bij een tapasmaaltijd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 400 gram spinazie
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten zonder olie in een grote diepe pan of wok
  2. Haal ze eruit en leg apart
  3. Verhit in dezelfde pan een scheut olijfolie
  4. Fruit de ui en de knoflook even aan en voeg dan al omscheppend de spinazie in delen toe totdat alle spinazie geslonken is
  5. Breng op smaak met de kaneel en peper en zout naar eigen smaak
  6. Voeg de pijnboompitten toe en schep goed door elkaar
  7. Lekker bij gebakken vis, garnalen of als onderdeel van een tapasmaaltijd
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Gezonde recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Spaanse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Kaneelpoeder, Knoflook, Pijnboompitten, Rode Ui, Spinazie

Zoeken

Previous Post: « Recept Citroentaart
Next Post: Menu 5 keer kaas »

Reader Interactions

Comments

  1. Stella

    12 december 2018 at 13:47

    Heel lekker recept! Ik had laatst een tapasavond georganiseerd en dit als onderdeel van het diner bereidt. Viel erg in de smaak!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      12 december 2018 at 13:48

      Leuk om te horen! Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Australische kip

Australische kip

Recept ricotta met paprika

Recept ricotta met paprika

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Komkommer Boomstam

Gevulde komkommer

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Recept Bresaola met gepekelde eierdooier

Recept Bresaola met gepekelde eierdooier

Garnalen gemarineerd in pindakaas

Garnalen gemarineerd in pindakaas

Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Recept Rode curry soep

Recept Rode curry soep met kip




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.