Sponsor de sportschool
Deze maand stromen de sportscholen weer vol met mensen die de decemberpondjes er weer af willen trainen. Uiteraard zijn dit dezelfde mensen die dit welgeteld drie keer volhouden en de rest van het jaar voornamelijk als sponsoren fungeren. Goede voornemens zijn immers zo vergeten. De huisbank op een koude januari avond lonkt net even wat meer dan de bank voor de buikspieroefening in de sportschool. Dan kun je natuurlijk onder het mom van ik-ben-toch-al-fout-bezig-dus-ik-trek-gewoon-die-zak-chips-open alle goede voornemens aan je laars lappen. Vooral doen als je daar zin in hebt.
Mocht je toch nog een beetje gezond de avond willen beginnen, maak dan deze Thaise groene salade. Barstensvol vitamines en een lust voor het oog. Je kunt het als hoofdgerecht eten, voeg dan nog wat kip, garnalen of tofu toe. Of eet het als bijgerecht bij een Thaise curry. Gezond, snel en lekker.
- 2 limoenen
- 1 rode peper
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel lichte soja saus
- 4 eetlepels ongezouten pinda´s
- 1 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1 mango
- 100 gram taugé
- 1 zakje veldsla
- 1 bakje verse koriander
- Limoen schoonboenen en raspen
- Beide limoenen uitpersen
- Peper halveren en zaadjes verwijderen en peper in ringetjes snijden
- In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren
- Pinda's fijnhakken, en door dressing roeren
- Komkommer schillen, halveren en met lepel zaadjes eruit schrapen
- Komkommerhelften in dunne plakken schaven met een kaasschaaf
- Bosuitjes in ringetjes snijden
- Mango in mooie plakken snijden
- Taugé twee minuten in kokend water blancheren
- Veldsla over platte schaal verdelen, komkommer linten, mango en taugé erop leggen
- Bosui en koriander erover strooien
- Dressing erover scheppen
Geef een reactie