• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Tomaten met feta

Recept Tomaten met feta

31 oktober 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Tomaten met feta

Lekker makkelijk

Onder het mom van waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, geef ik jullie dit tomatengerecht uit de oven. Want echt, zelfs de meest onhandige culinaire kluns kan dit gerecht maken. Je hoeft namelijk alleen maar tomaten te snijden en er de rest van de ingrediënten over heen te strooien. De oven doet de rest.

Veel mensen houden niet zo van de waterige Hollandse tomaten. Wie een keer in Italië, Spanje of Frankrijk is geweest, heeft beter geproefd. Daar zijn tomaten heerlijke zoete felrode smaakbommetjes. Nu is mijn geheim om ze drie kwartier in de oven te roosteren. Want na die tijd zijn zelfs onze Hollandse bleekneusjes heerlijk zoet.

Ik sprenkelde in plaats van olijfolie wat balsamico azijn over de tomaten, maar voel je vrij om olijfolie te gebruiken. Verder raspte ik feta over het gerecht, maar parmezaanse kaas of manchego is ook een hele goede optie. Doe gewoon waar je zin in hebt of wat je op dat moment in huis hebt.

Serveer de geroosterde tomaten als bijgerecht bij vis of vlees. Of als je vegetarisch eet, gewoon met een vleesloze burger.
Je kunt zelfs de tomaten over kleine bordjes verdelen en als soort van carpaccio als voorgerecht met wat brood serveren.

Recept Tomaten met feta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
55 minuten
 
Een lekker bijgerecht bij vlees of vis. Door de lange baktijd in de oven worden de tomaten zalig zoet en dat geeft een mooie smaak balans voor de zoute feta.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 vleestomaten
  • 100 gram feta
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el balsamicoazijn
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de tomaten in dunne plakken
  3. Leg de plakken naast elkaar op een ovenbestendig bord
  4. Strooi het knoflookpoeder over de tomaat
  5. Verdeel de balsamicoazijn over de tomaat
  6. Maal er peper naar smaak over heen
  7. Rasp de feta kaas over het geheel
  8. Zet 45 minuten in de oven
  9. Lekker als bijgerecht bij vlees of vis
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Gezonde recepten, Griekse recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Balsamicoazijn, Feta, Knoflookpoeder, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Menu 5 keer zoet
Next Post: Recept Cake met Chocolate Chip Cookies »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Soep van Broccoli en spinazie

Recept Soep van Broccoli en spinazie

Garnalenkroket met mayonnaise en little gem

Garnalenkroket met mayonaise en little gem

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Chipolataworst met balsamicoazijn

Chipolataworstjes met balsamicoazijn

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Asperge met ei

Asperges met ei

Recept Garnalen uit de oven

Recept Garnalen uit de oven

Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus

Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus

Recept Spruitjeskaastaart

Recept Spruitjeskaastaart

Pangasius met gefrituurde lenteui

Pangasius met gefrituurde lenteui




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.