Voor Pampus liggen
Zijn jullie wel eens op Pampus geweest? Dat eiland onder de rook van Amsterdam? Ik kreeg mijn vuurdoop half juli toen ik het foodfestival Proef Pampus bezocht.
Men neme de veerboot vanaf IJburg die je in een half uur naar het eiland brengt. Met wapperende haren zit je dan lekker bruin te bakken op het bovendek. Behalve natuurlijk op die dag toen de lucht vijftig tinten grijs vertoonde.
Dat mocht de pret echter zeker niet drukken want hey, er was bier, wijn, genoeg te snaaien en leuk gezelschap.
Dat de eettentjes om 17.00 al dicht waren vond ik wel wat vroeg, maar mosselen smaken om 16.00 ook prima. De mister ging zich te buiten aan een broodje pulled pork dat van het varken aan het spit werd afgesneden.
Ook een zak patat met klodders mayonaise werd soldaat gemaakt.
Toen om 19.00 de lucht zo’n honderd tinten grijs kleurde, was het tijd om de biezen, nee de veerboot, te pakken.
Thuis rammelde mijn maag nog flink, aan een klein bordje mosselen heb ik echt niet genoeg.
De zoektocht naar eten leverde een zak tortillachips, plakken kleffe cheddarkaas, bosje lente-ui en een fles chilisaus op. Daar kon ik wel wat mee.
Alles door elkaar in een schaal husselen en hop die oven in.
Wat drinken erbij en klaar ben je. Lekker ook als borrelhap als de vijf in de klok zit. Of de vier voor mijn part als je eens gek wilt doen.
- 1 zak tortillachips
- 3 of 4 plakken cheddarkaas
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Chilisaus
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe de chips in een ovenvaste schaal
- Scheur de kaas in stukken
- Verdeel de kaas en de lente-ui over de chips
- Voeg chilisaus naar smaak toe
- Zet circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is
Geef een reactie