• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Venkelsalade met feta

Recept Venkelsalade met feta

4 april 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Venkelsalade met feta

Eindelijk lente

Na een reeks koude winterdagen begint dan toch echt voorzichtig de lente om de hoek kijken. En als ik aan lente denk dan denk ik aan lichte en luchtige gerechten die je misschien al in de tuin op kunt peuzelen.

Nu weet ik wel dat het in maart nog niet blote benen en bbq weer is, maar stiekem hoop ik er wel elk jaar weer op. Niets is immers fijner dan zonder jas naar buiten en je witte wintervoeten in een stel sandalen steken.

Als ik aan het voorjaar denk dan denk ik ook aan salades en lekkere gerechten met lente groen. Venkel met feta en olijven is een heerlijk bijgerecht bij de eerste bbq van het seizoen of bij een gegrild kippetje of visje uit de oven. Schenk er een koel glas droge witte wijn bij en geniet!

Recept Venkelsalade met feta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Een lauw warm bijgerecht bij geroosterde worst of kip. Lekker met gebakken aardappels of knapperig brood erbij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 gram feta
  • Handvol zwarte olijven
  • Olijfolie
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Snij de venkel in dunne plakken (verwijder eventueel de buitenste laag als deze niet mooi is)
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met hoge rand
  3. Bak de venkel al omscheppend in 10 minuten knapperig
  4. Voeg dan de bouillon toe en draai het vuur laag
  5. Laat 20 minuten met deksel op de pan stoven tot al het vocht is opgenomen
  6. Hak de olijven in stukken en snij de feta in blokjes
  7. Leg de venkel op een bord of schaal en verdeel de olijven en feta er over heen
  8. Maal er peper naar smaak over heen
  9. Serveer lauw warm
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Griekse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Feta, Groentebouillon, Olijven, Venkel

Zoeken

Previous Post: « Gewonnen brunch
Next Post: Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept rode curry met biefstuk

Recept rode curry met biefstuk

Buffelmozarella met champignons

Buffelmozarella met champignons

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Wraps met kip en bietjes

Recept Wraps met kip en bietjes

Recept spaghetti met kalkoen

Recept spaghetti met kalkoen

Recept Witlof met rookvlees uit de oven

Recept Witlof met rookvlees uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.