Eindelijk lente
Na een reeks koude winterdagen begint dan toch echt voorzichtig de lente om de hoek kijken. En als ik aan lente denk dan denk ik aan lichte en luchtige gerechten die je misschien al in de tuin op kunt peuzelen.
Nu weet ik wel dat het in maart nog niet blote benen en bbq weer is, maar stiekem hoop ik er wel elk jaar weer op. Niets is immers fijner dan zonder jas naar buiten en je witte wintervoeten in een stel sandalen steken.
Als ik aan het voorjaar denk dan denk ik ook aan salades en lekkere gerechten met lente groen. Venkel met feta en olijven is een heerlijk bijgerecht bij de eerste bbq van het seizoen of bij een gegrild kippetje of visje uit de oven. Schenk er een koel glas droge witte wijn bij en geniet!
- 2 venkelknollen
- 250 ml groentebouillon
- 100 gram feta
- Handvol zwarte olijven
- Olijfolie
- Peper
- Snij de venkel in dunne plakken (verwijder eventueel de buitenste laag als deze niet mooi is)
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met hoge rand
- Bak de venkel al omscheppend in 10 minuten knapperig
- Voeg dan de bouillon toe en draai het vuur laag
- Laat 20 minuten met deksel op de pan stoven tot al het vocht is opgenomen
- Hak de olijven in stukken en snij de feta in blokjes
- Leg de venkel op een bord of schaal en verdeel de olijven en feta er over heen
- Maal er peper naar smaak over heen
- Serveer lauw warm
Geef een reactie