Rösti rules
Bij het woord rösti denk ik altijd aan glooiende alpenweides, mannen in lederhose, koeienbellen en kaasfondue. Ik weet het, dat laatste klinkt een beetje raar, maar dat roept het nu eenmaal in me op. Zo’n soort van kneuterig Zwitsers leven gefühl… Nu is het jaren geleden dat ik voet zette op Zwitserse bodem, dus wie weet is rösti wel uberhip geworden en helemaal klaar voor 2015. Maar wat weet ik als non-trendwatcher nou wat hip gaat worden en wat niet… Weet je wat, ik zet gewoon alvast de trend en rasp zoete aardappelen voor een knaloranje rösti. Kijk, dat noem ik nou eens progressief. Denk nog maar eens terug aan deze blog als je ineens de aardappelkoek op een restaurantmenu ziet staan. Rösti rules!
- 2 zoete aardappelen
- 2 eieren
- Parmezaanse kaas
- bosuitjes in ringen gesneden
- 40 gram (spelt)meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el paprikapoeder
- Handje geraspte kaas naar keuze
- zwarte peper en zout naar smaak
- Rasp de zoete aardappel
- Kluts de eieren in een kom
- Voeg bakpoeder, meel, specerijen toe
- Voeg het mengsel toe aan de aardappel
- Mix de ui er door heen
- Verwarm olie in een anti aanbakpan
- Verspreid de rösti over de bodem
- Laat 10 minuten bruin worden
- Keer om met behulp van een bord
- Bak zo ook de andere kant
- Voeg op het laatst de geraspte kaas toe en laat het smelten
Joke Staal
een mix van zoete met ‘normale’ aardappelen maakt het ook lekker.
kleine blokjes kalfsvlees, ham en\of spekjes maar het ook af.
Yvette Jaarsma
Dat denk ik ook Joke! Leuk dat je meedenkt om het recept nog lekkerder te maken. Groet, Yvette