• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Rösti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel

9 december 2014 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Rosti van zoete aardappel

Rösti rules

Bij het woord rösti denk ik altijd aan glooiende alpenweides, mannen in lederhose, koeienbellen en kaasfondue. Ik weet het, dat laatste klinkt een beetje raar, maar dat roept het nu eenmaal in me op. Zo’n soort van kneuterig Zwitsers leven gefühl… Nu is het jaren geleden dat ik voet zette op Zwitserse bodem, dus wie weet is rösti wel uberhip geworden en helemaal klaar voor 2015. Maar wat weet ik als non-trendwatcher nou wat hip gaat worden en wat niet… Weet je wat, ik zet gewoon alvast de trend en rasp zoete aardappelen voor een knaloranje rösti. Kijk, dat noem ik nou eens progressief. Denk nog maar eens terug aan deze blog als je ineens de aardappelkoek op een restaurantmenu ziet staan. Rösti rules!

Rösti van zoete aardappel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Ieder een kwart van deze rösti van zoete aardappel en speltmeel. Past goed bij een schnitzel of iets anders Noord-Europees.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Zwitserland
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 eieren
  • Parmezaanse kaas
  • bosuitjes in ringen gesneden
  • 40 gram (spelt)meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • Handje geraspte kaas naar keuze
  • zwarte peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Rasp de zoete aardappel
  2. Kluts de eieren in een kom
  3. Voeg bakpoeder, meel, specerijen toe
  4. Voeg het mengsel toe aan de aardappel
  5. Mix de ui er door heen
  6. Verwarm olie in een anti aanbakpan
  7. Verspreid de rösti over de bodem
  8. Laat 10 minuten bruin worden
  9. Keer om met behulp van een bord
  10. Bak zo ook de andere kant
  11. Voeg op het laatst de geraspte kaas toe en laat het smelten
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Gezonde recepten, Hollandse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Bakpoeder, Bosui, Chilipoeder, Ei, Paprikapoeder, Parmezaan, Speltmeel, Zoete Aardappel

Zoeken

Previous Post: « Tonijnburgers
Next Post: Indische stoofpot met hoisin en sherry »

Reader Interactions

Comments

  1. Joke Staal

    21 april 2018 at 13:27

    een mix van zoete met ‘normale’ aardappelen maakt het ook lekker.
    kleine blokjes kalfsvlees, ham en\of spekjes maar het ook af.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      21 april 2018 at 15:24

      Dat denk ik ook Joke! Leuk dat je meedenkt om het recept nog lekkerder te maken. Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Romige cheesecake mousse

Romige cheesecake mousse

Recept Aubergine lasagne

Recept Aubergine lasagne

Recept Loempia van omelet met gerookte kip

Recept Loempia van omelet met gerookte kip

Steaksandwich met hollandaisesaus en groene asperges

Steaksandwich met hollandaisesaus en groene asperges

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Appelmoes

Recept Appelmoes

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Tonijncarpaccio

Recept Tonijncarpaccio




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.