• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Spaanse recepten » Rundergehakt in tomatensaus

Rundergehakt in tomatensaus

12 augustus 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Rundergehaktballen in tomatensaus

Boerentapas

Enige tijd geleden ging een vriendin van me de liefde achterna en verhuisde zij van het stadse Amersfoort naar de provincie. Om precies te zijn het pittoreske Haaksbergen. Voor diegene die geen aardrijkskunde in hun vakkenpakket hadden, dat ligt vlakbij Enschede. En zo geschiedde het dat M en ik op een mooie zondag de A1 afreden richting het Oosten. Man, wat is die weg lang. Maar uiteindelijk konden we dan toch de afslag nemen en reden we door weilanden, zagen we veel koeien en schapen en liefelijke dorpjes met niet te missen imposante wegrestaurants. De plaatselijke Chinees was goed vertegenwoordigd en ook het biljartcafe met bitterbal en sateetje ontbraken niet. Maar net toen ik me afvroeg of er nog enige haute cuisine te vinden was, zag ik daar een mooi staaltje van fusion voorbij komen. Jawel, net voorbij Beckum serveerden ze boerentapas. Het liet mij niet meer los. Stukjes oer-Hollandse Goudse in plaats van Manchegokaas? Wordt de Serranoham ingeruild voor een onsje achterham? Een snelle zoektocht op Google leverde helaas niets op. Snel maar weer eens op bezoek om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Voor nu maakte ik lekkere Albondigas of zoals ze in Twente zeggen ‘gehaktballen in tomatensaus’.

Rundergehakt in tomatensaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
Albondigas zijn bekend als Spaanse tapas, wij noemen dit gehaktballen in tomatensaus. Uiteraard heb ik dit gerecht gemaakt op Spaanse wijze en behoorlijk wat chilipoeder toegevoegd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • Voor de gehaktballen:
  • 350 gram rundergehakt
  • 5 el gehakte platte peterselie
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 3 el broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • Voor de saus:
  • 2 grote vleestomaten ontveld en in blokjes (Of een blik tomaten op sap van goede kwaliteit)
  • 3-4 el sherry
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el boter
  • 1 el gehakte oregano
  • 1-2 tl chilipoeder
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en maak er ronde kleine balletjes van.
  2. Rol de balletjes door de bloem en schud het teveel er af.
  3. Bak de balletjes in olie bruin.
  4. Haal de balletjes uit de pan en zet weg.
  5. Voeg aan het bakvet de tomaten toe, ui, sherry, chillipoeder, oregano en laat 15 minuten pruttelen.
  6. Voeg dan de boter toe en roer zachtjes door de saus.
  7. Voeg naar wens peper en zout toe.
  8. Schenk de saus over de balletjes en serveer.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Spaanse recepten Tagged With: Bloem, Boter, Broodkruim, Chilipoeder, Ei, Knoflook, Olijfolie, Oregano, Peterselie, Rundergehakt, Sherry, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Aardappelpizza met feta en paprika
Next Post: Lamsrack met tuinbonen »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Aziatische viskoekjes met edamame bonen

Aziatische viskoekjes met edamame bonen

Recept Saucijzen met venkel

Recept Saucijzen met venkel

Recept Japanse eierflan

Recept Japanse eierflan

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Recept bietenpannenkoeken

Recept bietenpannenkoeken

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Recept Indiase visburgers

Recept Indiase visburgers

Recept Chocolademousse met sinaasappel

Recept Chocolademousse met sinaasappel

Falafel

Falafelburgers

Tex-mex burger

Tex-mex burger




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in