• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Salade ui en sinaasappel (met eend)

Salade ui en sinaasappel (met eend)

22 november 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Salade Ui Sinasappel

Ouwe getrouwe

Al bladerend door mijn kookboek ‘Voor altijd zomer’ van Nigella Lawson, stuitte ik op dit gerecht. Eendenborst met salade van sinaasappel en ui. Canard a l’orange, als je een beetje indruk wilt maken op je gasten. Dat leek mij wel wat. Je kunt het meisje wel uit de jaren negentig halen, maar de jaren negentig niet uit het meisje. En eend met sinaasappel blijft tenslotte een gouden combinatie die al jaren op menig menukaart prijkt. Ik was even bang dat de uien heel scherp zouden smaken aangezien ze rauw blijven. Maar door het toevoegen van rode wijn azijn worden ze mooi roze en lekker zacht van smaak. Onthouden dus, deze tip. Sinaasappel erbij en voor de bite wat zwarte olijven en ruccola. De in sinaasappelsap en gember gemarineerde eend bakken en erbij serveren. Een ouwe getrouwe, gestoken in een nieuw jasje.

Salade ui en sinaasappel (met eend)
 
Bewaar Print
Voorbereiding
2 uren 15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
2 uren 30 minuten
 
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • Voor de marinade van twee eendenborsten
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • 1 vers stukje gember geschild en fijngehakt
  • 1 rode ui in stukken gesneden
  • Voor de salade
  • 2 rode uien
  • 4 sinaasappels
  • Zout
  • Handje zwarte olijven
  • Handvol rucola
  • Scheut rode wijn azijn
Bereidingswijze
  1. Kruis het vel van de eendeborsen diagonaal in
  2. Laat de eendeborsten een paar uur in de marinade weken
  3. Snijd de rode uien in flinterdunne schijven
  4. Leg ze in een kom
  5. Schil de sinaasappels tot ook het witte vlies weg is
  6. Snijd ze daarna in mooie partjes en leg ze bij de uien in de kom
  7. Hussel goed door
  8. Voeg een scheut rode wijn azijn aan het mengsel toe
  9. Hussel nogmaals goed door
  10. Laat ook een paar uur intrekken
  11. Bak de eendeborsten op de velkant ongeveer 8 minuten in een anti aanbakpan zonder olie of boter
  12. Draai om en bak andere kant nog 3 minuten
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Franse recepten Tagged With: Gember, Olijven, Rode Ui, Rucola, Salade, Sinaasappel, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Konijnenbout in mosterdsaus
Next Post: Falafelburgers »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Menu 5 keer slank

Garnalen in nori

Garnalen in nori

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla

Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

Loempia's met garnaal en spitskool

Loempia’s met garnaal en spitskool

Recept Tartaartje met champignons

Recept Tartaartje met champignons

Chiligarnalen met avocado

Avocadomousse met een spies van chili garnalen

Recept dubbele burgers met bbq saus

Recept dubbele burgers met bbq saus

Linzensoep

Indiase rode linzensoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.