• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Marokkaanse recepten » Salade van tomaat en Marokkaanse dressing

Salade van tomaat en Marokkaanse dressing

19 januari 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Salade van tomaat en Marokaanse dressing

200 gram groenten

Ik kan soms helemaal losgaan in de groothandel waar ik een pasje voor heb. Als ik daar over de groenteafdeling dwaal zie ik allemaal groenten die ze bij de supermarkt niet verkopen. Vergeten groenten zoals schorseneren, maar ook kleine paarse artisjokken, waar je deze heerlijke amuse mee kunt maken. Ik maak altijd een gezellig praatje met de baas van de afdeling en we wisselen en passant wat kooktechnieken uit. Ik spotte deze rode, gele, oranje en bruine tomaatjes en bedacht ter plekke dat ze samen een prachtige salade konden vormen. Beetje feta erbij en een lekkere Marokkaanse dressing en jij hebt je 200 gram groenten weer achter de kiezen. Lekker bij de met gehakt gevulde aubergine en de Marrokkaanse forel. Soms hoeft lekker helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Salade van tomaat met feta en Marokkaanse dressing
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur 5 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
 
Een frisse salade met tomaten, knoflook en uien en verkruimelde feta. Past goed bij de Marokkaanse forel en de met gehakt gevulde aubergine.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 400 gram verschillende gekleurde mini tomaatjes (alleen cherry tomaten kan ook)
  • 50 gram feta
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom
  2. Zet een steelpan op laag vuur
  3. Doe de kaneel en komijn er 1 minuut in
  4. Voeg dan de knoflook en het sap en de rasp van de citroen toe
  5. Verwarm nog 1 minuut
  6. Zeg het vuur uit
  7. Voeg de olijfolie toe en roer goed door
  8. Breng op smaak met zout en peper
  9. Leg de uienringen in de dressing (dit verzacht de scherpe smaak van de uien)
  10. Zet minimaal een uurtje in de koelkast
  11. Hussel de uien en dressing dan door de tomaten en verkruimel de feta erboven
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Marokkaanse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Citroen, Citroensap, Feta, Kaneel, Knoflook, Komijn, Olijfolie, Rode Ui, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Barbecuesaus met cacao op struisvogelbiefstuk
Next Post: Thaise uiensoep met champignons »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

recept bananen chili dressing

recept bananen chili dressing

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Kleverige worst met marmelade

Kleverige worst met marmelade

Recept Zalm op Japanse wijze

Recept Zalm op Japanse wijze

Recept Laksa met garnalen

Recept Laksa met garnalen

Recept Spruitjeskaastaart

Recept Spruitjeskaastaart

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.