200 gram groenten
Ik kan soms helemaal losgaan in de groothandel waar ik een pasje voor heb. Als ik daar over de groenteafdeling dwaal zie ik allemaal groenten die ze bij de supermarkt niet verkopen. Vergeten groenten zoals schorseneren, maar ook kleine paarse artisjokken, waar je deze heerlijke amuse mee kunt maken. Ik maak altijd een gezellig praatje met de baas van de afdeling en we wisselen en passant wat kooktechnieken uit. Ik spotte deze rode, gele, oranje en bruine tomaatjes en bedacht ter plekke dat ze samen een prachtige salade konden vormen. Beetje feta erbij en een lekkere Marokkaanse dressing en jij hebt je 200 gram groenten weer achter de kiezen. Lekker bij de met gehakt gevulde aubergine en de Marrokkaanse forel. Soms hoeft lekker helemaal niet zo moeilijk te zijn.
- 400 gram verschillende gekleurde mini tomaatjes (alleen cherry tomaten kan ook)
- 50 gram feta
- 1 rode ui in ringen
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- Rasp van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom
- Zet een steelpan op laag vuur
- Doe de kaneel en komijn er 1 minuut in
- Voeg dan de knoflook en het sap en de rasp van de citroen toe
- Verwarm nog 1 minuut
- Zeg het vuur uit
- Voeg de olijfolie toe en roer goed door
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de uienringen in de dressing (dit verzacht de scherpe smaak van de uien)
- Zet minimaal een uurtje in de koelkast
- Hussel de uien en dressing dan door de tomaten en verkruimel de feta erboven
Geef een reactie