• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Mexicaanse recepten » Salsa van mango, komkommer en rode peper

Salsa van mango, komkommer en rode peper

19 december 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Salsa van mango, komkommer en rode peper

Gruitbox

Ik blader graag door een van mijn vele culinaire tijdschriften op zoek naar inspiratie voor een lekker gerecht. Onlangs was ik weer in zo’n blader mood en pakte ik een magazine uit 2005 van de stapel. Al lezend stuitte ik op de gruitbox. De wat? Yep, de groenten meets fruit box. AKA: de gruitbox. Daar moet toch een team van marketingexperts hun hoofd over gebroken hebben. Deze box was tien jaar geleden zo mindblowing dat het zelfs de AGF Trend Award had gewonnen. De box is langwerpig en heeft een grote bobbel in de rechterhoek. Dit zal vast bedoeld zijn voor een appel of een ander rond stuk fruit. Lekker balen dus als je net zin hebt in een banaan. Het product was bedoeld om kinderen te stimuleren om meer fruit en groenten mee naar school te nemen. Ik denk dat de gruitbox inmiddels een collectors item is geworden, want ik ben ‘m de afgelopen tien jaar niet tegen gekomen. Al lezend kreeg ik wel inspiratie voor deze gruitige (snap je ‘m) salade. Heerlijk frisse salsa van mango en pittig door de peper. Lekker bij Thaise kippenvleugels.

Salsa van mango, komkommer en rode peper
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
25 minuten
 
Bekende Mexicaanse salade met mango, komkommer en vooral rode peper.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 2 lente uitjes
  • 2 limoenen
  • Peper
  • Zout
  • Koriander (je kunt ook munt gebruiken)
Bereidingswijze
  1. Schil de mango met een dunschiller
  2. Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine gelijke stukken
  3. Schil en hak de komkommer in stukken van dezelfde grootte als de mango en doe ook die in de kom
  4. Pluk de korianderblaadjes en hak ze fijn
  5. Snijd de lente ui in kleine ringen
  6. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak hem fijn
  7. Roer de koriander, lente-uitjes en peper door het mango en komkommermengsel
  8. Doe het sap van de limoenen erbij en breng de salsa voor het serveren op smaak met zout en peper
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Makkelijke recepten, Mexicaanse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Komkommer, Koriander, Lente-ui, Limoen, Mango, Rode Peper

Zoeken

Previous Post: « Ragout van garnalen met doperwten
Next Post: Gestoofde kalfswangen met hutspot »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Pizza van Turks brood

Recept Pizza van Turks brood

Recept Mozzarella met venkel

Recept Mozzarella met venkel

Recept Carpaccio van Coquille

Recept Carpaccio van Coquille

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Menu 5 keer slank

Recept Tortilla met paprika

Recept Tortilla met paprika

Carpaccio met wakame en wasabimayonaise

Carpaccio met wakame en wasabimayonaise

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Salade Caprese




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.