Bakmood
Ik was afgelopen weekend in een bakmood en wilde iets lekkers maken. Maar ja, met al die kerstkiloknallers nog vers in het geheugen moest het iets dieetverantwoordelijks worden. En dan kom je niet weg met een appeltaart met een dot slagroom. Dus dan maar iets hartigs. Brood kan altijd. Ik dook dus de keuken in met onderstaand recept voor sodabrood. Ik hoopte op zo’n authentieke geur van vers gebakken brood, het speeksel in je mond loopt. Helaas. Geen geur en de smaak was niet wat ik er van verwachtte. Maar be my guest. Wie weet ben jij wel helemaal fan. Ik hoor het graag!
- 250 gram bloem
- 250 gram volkorenbloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 400 ml karnemelk
- Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng ze goed
- Giet er dan de karnemelk bij en meng het vlot tot een kleverig deeg
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vorm er een bal van
- Druk de bal iets plat met je hand
- Leg het deeg op de bakplaat
- Kerf het diep in kwarten in, net niet helemaal tot de onderkant
- Bestuif met wat bloem
- Bak 30 minuten in de oven
- Laat afkoelen op een rooster.
Geef een reactie