• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Tomaten Kokoskoek

Tomaten Kokoskoek

12 juni 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Tomaten Kokoskoek

Geen ordinaire witte bloem

Ligt het nu aan mij of ben ik de enige die een hekel heeft aan die zogenaamde superfoods. Tegenwoordig kun je ze zelfs bij de actieknaller winkels kopen, zodat het niet meer alleen is weggelegd voor de rich and famous. Nee, het volkse plebs mag nu ook massaal aan de goijbessen, lijnzaad, rauwe cacao en kokosnibbits. Wat een onzin allemaal. Gooi eens een stronk broccoli in je winkelmand of beleg een boterham met avocado. Beide boordevol vitaminen en mineralen. En tig keer zo goedkoop. Maar omdat ik zowel eigenwijs als nieuwsgierig ben, kocht ik toch een pak kokosmeel als vervanger voor die ordinaire witte bloem. Ik maakte er een soort tomaten kokoskoek. M vond het niks. Het was inderdaad alsof je een zoete koek at met groenten. Niet vies, maar ook niet echt jofel. Ach, misschien word jij er helemaal wild van. Die zak staat nu braaf in onze keukenkast te wachten op een leuk recept. Ideeën anyone?

Tomaten Kokoskoek
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
55 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Deze Italiaanse koek is gemaakt van het meer Aziatische kokos.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 70 gram kokosmeel
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • Zout
  • 3 tomaten
  • 2 el mayonaise
  • Verse basilicum
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
  3. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze er op
  4. Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat de keukenpapier vocht uit de tomaten opneemt
  5. Doe de kokosmeel in een kom
  6. Pers de knoflook uit en voeg de kruiden en het zout toe, roer door elkaar
  7. Smelt de kokosolie, kluts de eieren en voeg toe aan het beslag
  8. Kneed goed totdat er een glad deeg ontstaat
  9. Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
  10. Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
  11. Rol het vervolgens met de deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
  12. Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
  13. Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
  14. Strooi nog wat zout en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
  15. Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op de koek
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Gezonde recepten, Italiaanse recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Basilicum, Ei, Italiaanse Kruiden, Knoflook, Kokosmeel, Kokosolie, Mayonaise, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Walnoot en linzenburger met aioli
Next Post: Surinaams broodje bakkeljauw met kousenband »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Recept Merengue

Recept Merengue

Salade van tomaat en Marokaanse dressing

Salade van tomaat en Marokkaanse dressing

Recept Cake met kaas en ui

Recept Cake met kaas en ui

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes

Kookboeken foto

Kookboeken cadeau top 10

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept gevulde eieren met hummus

Recept gevulde eieren met hummus

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Watermeloensalade met feta

Groene curry met worst en taugé

Groene curry met worst en taugé




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.