Geen ordinaire witte bloem
Ligt het nu aan mij of ben ik de enige die een hekel heeft aan die zogenaamde superfoods. Tegenwoordig kun je ze zelfs bij de actieknaller winkels kopen, zodat het niet meer alleen is weggelegd voor de rich and famous. Nee, het volkse plebs mag nu ook massaal aan de goijbessen, lijnzaad, rauwe cacao en kokosnibbits. Wat een onzin allemaal. Gooi eens een stronk broccoli in je winkelmand of beleg een boterham met avocado. Beide boordevol vitaminen en mineralen. En tig keer zo goedkoop. Maar omdat ik zowel eigenwijs als nieuwsgierig ben, kocht ik toch een pak kokosmeel als vervanger voor die ordinaire witte bloem. Ik maakte er een soort tomaten kokoskoek. M vond het niks. Het was inderdaad alsof je een zoete koek at met groenten. Niet vies, maar ook niet echt jofel. Ach, misschien word jij er helemaal wild van. Die zak staat nu braaf in onze keukenkast te wachten op een leuk recept. Ideeën anyone?
- 70 gram kokosmeel
- 50 gram kokosolie
- 2 eieren
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook
- Zout
- 3 tomaten
- 2 el mayonaise
- Verse basilicum
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Beleg een snijplank met een dubbele laag keukenrol
- Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze er op
- Plaats nog een dubbele laag keukenrol boven op de tomaten en leg er nog een snijplank of iets anders bovenop, zodat de keukenpapier vocht uit de tomaten opneemt
- Doe de kokosmeel in een kom
- Pers de knoflook uit en voeg de kruiden en het zout toe, roer door elkaar
- Smelt de kokosolie, kluts de eieren en voeg toe aan het beslag
- Kneed goed totdat er een glad deeg ontstaat
- Beleg de bakplaat van de oven met een vel bakpapier
- Schep hier het deeg op en leg er nog een vel bakpapier overheen
- Rol het vervolgens met de deegroller uit tot een dunne koek (rol het niet te dun aan de randen, anders verbranden de randen)
- Bak het brood in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
- Smeer vervolgens de mayonaise uit over de bodem en beleg het met de tomaat
- Strooi nog wat zout en peper erover en plaats in de oven voor 25 minuten
- Scheur de basilicum blaadjes en leg ze op de koek
Geef een reactie