• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Tomatensaus

Tomatensaus

21 oktober 2014 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Tomatensaus

Kliekjesdag

Wist je dat we per persoon circa 50 kilo voedsel per jaar verspillen. Da’s toch ontzettend zonde en ook niet goed voor je portemonnee. Met dit in achterhoofd ging eens kijken wat ik nog in huis had. Er lag nog een pak worstjes in de vriezer en de koelkast bood blik tomaten op sap, rode peper en kropsla. Uien en knoflook, olie, azijn en specerijen heb ik altijd wel in de keukenkast dus al snel borrelde een lekker recept voor een homemade tomatensaus met geroosterde worstjes en een salade van kropsla met zurige dressing bij mij op. De tomatensaus is ook heerlijk bij pasta en een goede basissaus voor op een pizza. Ik zat nog te denken om er witte bonen door heen te mengen, maar die had ik niet meer in huis. Maak een dubbele portie en vries het in. Valt vast iets lekkers mee te maken voor een volgende kliekjesdag.

Tomatensaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
35 minuten
Totaal
45 minuten
 
Kook je pasta of een ander Italiaans gerecht? Tomatensaus past er negen van de tien keer uitmuntend bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • Twee blikken tomaten op sap
  • 1 rode peper
  • Rode wijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Klontje boter (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Giet een scheut olijfolie in een diepe pan
  2. Snipper de uien fijn en hak de knoflook en peper (zaadjes verwijderen) klein
  3. Fruit de ui, de peper en de knoflook vijf minuten op zacht vuur in de olie
  4. Blus het dan af met een goede scheut rode wijn
  5. Voeg de blikken tomatensap toe en roer goed door
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe
  7. Laat de saus circa twintig minuten pruttelen
  8. Pureer daarna met een staafmixer tot gladde saus
  9. Snij de basilicum heel fijn en voeg toe aan de saus
  10. Voeg eventueel een klontje boter toe om de saus nog smeuïger te maken
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Bijgerechten, Italiaanse recepten, Vegetarische recepten Gelabeld met:Basilicum, Boter, Knoflook, Olijfolie, Rode Peper, Rode Wijn, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Focaccia met oregano
Next Post: Koreaanse tonijnkoekjes »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Tomaten Kokoskoek

Tomaten Kokoskoek

Pompoen peer popcorn soep

Pompoen peer popcorn soep

Een enkeltje eend met gekarameliseerde appels

Eend met gekarameliseerde appel

Gele paprikasoep met bladerdeeg

Gele paprikasoep met bladerdeeg

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Bloemkoolsoep met gotgonzola

Recept Bloemkoolsoep met gorgonzola

Recept Andijviesoep met appel

Recept Andijviesoep met appel

Salade Caprese

Chili con carne van sukade en chocolade

Chili con carne van sukade en chocolade




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.