• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Engelse recepten » Uienchutney

Uienchutney

2 oktober 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Uiencompote

Guilty free pleasure

Toen ik laatst schreef dat je me alleen wakker mag maken voor ijs, heb ik stiekem gelogen. Want ik heb nog een guilty pleasure. En dat is kaas. Ik eet namelijk de hele dag door kaas. Op brood, bij de borrel en verwerkt in het eten, een echt kaasmeisje. Kilo’s kaas worden er per week in dit huishouden verslonden. Het lekkerst zijn die schimmelkazen. Je weet wel, van die blauwe stinkerds die bij wijze van spreken zo van je kaasplankje aflopen. Van vrienden kreeg ik eens een potje uienchutney uit Engeland cadeau. ”Past perfect als zoete tegenhanger bij het zoute van de kaas”, vertelden ze na hun reis. Dat potje was dan ook geen lang leven beschoren. Dus zelf aan de slag om het te evenaren. En dat is gelukt. Heerlijk zoet en kleverig deze homemade uienchutney. Serveer ‘m bij kaas of bij een goede biefstuk.

Uienchutney
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
40 minuten
Totaal
50 minuten
 
Voor één grote pot uienchutney. Lekker op brood of een beschimmelde kaas bij de borrel.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • 750 gram fijngesnipperde rode uien
  • 
100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 
50 gram kristalsuiker
  • 
100 ml appelazijn
  • 
een scheutje balsamicoazijn
  • 
1 teen geperste knoflook
  • 
een grote tl (grove) mosterd
  • 
een snuf zout
  • 
Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Bak de uien in een scheut olijfolie 10 minuten zachtjes in de pan
  2. Doe na 10 minuten de helft van de basterdsuiker bij de uien en zet het vuur hoog
  3. Bak de uien nog circa vijf minuten tot ze bruin en kleverig zijn
  4. Voeg nu de overige ingrediënten toe en roer goed door
  5. Zet het vuur laag en laat de chutney nog 20 minuten zachtjes borrelen
  6. Schep dan de chutney in een gesteriliseerde pot die je in de vaatwasser hebt gehad
  7. Laten afkoelen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Engelse recepten, Leuke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Appelazijn, Balsamicoazijn, Basterdsuiker, Knoflook, Kristalsuiker, Mosterd, Olijfolie, Rode Ui

Zoeken

Previous Post: « Samosa
Next Post: Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gehaktbrood met tomaten

Recept Gehaktbrood met tomaten

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Slanke gevulde paprika's met tonijn

Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn

Gegratineerde spinazie visschotel

Gegratineerde spinazie visschotel

Recept Falafel met tomatensalade

Recept Falafel met tomatensalade

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Turkse pizza

Turkse pizza met gehakt

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla

Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

Spruitjes Clafoutis

Spruitjes Clafoutis




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.