Witlofschuitjes met appel en forel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kleine hapjes als voorgerecht met witlofbladeren gevuld met balletjes forel en appel.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 stronk witlof
  • 100 gram gerookte forel
  • 1 appel
  • Kneepje citroensap
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • 50 gram walnoten
Bereidingswijze
  1. Was de witlof en snijd het kontje eraf
  2. Haal de bladeren los en leg ze op een mooi bord
  3. Snijd de forel in kleine stukjes
  4. Vorm er met je handen kleine balletjes van
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan
  6. Hak ze vervolgens in stukjes
  7. Schil de appel en snijd in stukken
  8. Pureer de appel met het citroensap en de yoghurt tot een gladde massa
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Mix nog een keer
  11. Leg in elk schuitje een laag appelcrème
  12. Daarop de forelballetjes
  13. Strooi de gehakte walnoten er over heen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/witlofschuitjes-met-appel-en-forel/