Hotdog met curry gewurz en zuurkool
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hotdog met curry gewurz en zuurkool is van oorsprong een Duits gerecht en wereldberoemd.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 worsten naar keuze (ik koos voor kalfssaucijsjes)
  • 100 gram zuurkool
  • 2 uien (fijn gehakt)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr ketchup
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 el honing
  • ½ el sojasaus
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • Twee broodjes naar keuze
Bereidingswijze
  1. Hak de uien heel fijn en smoor ze in de pan in een scheut olijfolie.
  2. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water.
  3. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken.
  4. Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder.
  5. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water.
  6. Leg de zuurkool op de broodjes en leg de worst er op.
  7. Lepel de saus op de worst en strooi er nog wat kerriepoeder overheen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/hotdog-met-curry-gewurz-en-zuurkool/