Een klein voorgerecht met een krachtige punch. Deze haringbonbon met pistachenoten en rode biet oogt niet alleen mooi hij smaakt ook zo. Heerlijk met een frisse remouladesaus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Haring
2 haringen
Handje gepelde pistachenoten
1 gekookt bietje
Peper
Remouladesaus
1 sjalotje
1 dl mayonaise
1 el peterselie
½ el kappertjes
1 middelgrote augurk
Scheutje augurkenvocht
Zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de haring heel fijn
Snijd het bietje heel fijn
Hak de pistachenoten fijn
Verdeel alles in vier a vijf porties
Vorm met je handen van elke portie een bal van de biet en haring
Rol dan door de pistachenootjes
Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast
Voor de remoulade de sjalot pellen en ragfijn snipperen
De kappertjes fijnhakken
De augurk in hele kleine blokjes snijden
De peterselie fijnhakken
Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/haringbonbon-met-remouladesaus/