Haringbonbon met remouladesaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een klein voorgerecht met een krachtige punch. Deze haringbonbon met pistachenoten en rode biet oogt niet alleen mooi hij smaakt ook zo. Heerlijk met een frisse remouladesaus.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • Haring
  • 2 haringen
  • Handje gepelde pistachenoten
  • 1 gekookt bietje
  • Peper
  • Remouladesaus
  • 1 sjalotje
  • 1 dl mayonaise
  • 1 el peterselie
  • ½ el kappertjes
  • 1 middelgrote augurk
  • Scheutje augurkenvocht
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Snijd de haring heel fijn
  2. Snijd het bietje heel fijn
  3. Hak de pistachenoten fijn
  4. Verdeel alles in vier a vijf porties
  5. Vorm met je handen van elke portie een bal van de biet en haring
  6. Rol dan door de pistachenootjes
  7. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast
  8. Voor de remoulade de sjalot pellen en ragfijn snipperen
  9. De kappertjes fijnhakken
  10. De augurk in hele kleine blokjes snijden
  11. De peterselie fijnhakken
  12. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/haringbonbon-met-remouladesaus/