Appelmoescake met diverse noten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een niet te zoete cake met appelmoes die in huize CurlsCulinair gretig aftrek vind. Je huis ruikt ook nog eens lekker tijdens de bereiding.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
Ingrediƫnten
  • Appelmoescake met gemengde noten
  • 250 gram appelmoes (zelfgemaakt of lekker simpel uit een pot)
  • 100 gram havermout
  • 50 gram Boekweitmeel
  • Handjevol rozijnen
  • Handjevol amandelnoten, walnoten en hazelnoten (Wat je lekker vindt)
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • kaneel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kluts de eieren in een kom door elkaar en voeg daar de havermout en boekweitmeel aan toe.
  3. Vervolgens voeg je daar de appelmoes, kaneel, zout en bakpoeder aan toe en roer door elkaar tot er een egale massa ontstaat.
  4. Hak de amandelen grof en voeg ze samen met de rozijnen aan het mengsel toe.
  5. Nu nog een scheutje olijfolie en het beslag kan het ingevette bakblik in.
  6. Na 45 minuten in het midden van de oven heb je en een heerlijke appel/kaneelgeur in je huis en een lekkere gezonde cake.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/appelcake-met-diverse-noten/