Appelmoescake met diverse noten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
- Appelmoescake met gemengde noten
- 250 gram appelmoes (zelfgemaakt of lekker simpel uit een pot)
- 100 gram havermout
- 50 gram Boekweitmeel
- Handjevol rozijnen
- Handjevol amandelnoten, walnoten en hazelnoten (Wat je lekker vindt)
- 3 eieren
- 2 tl bakpoeder
- scheutje olijfolie
- zout
- kaneel
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kluts de eieren in een kom door elkaar en voeg daar de havermout en boekweitmeel aan toe.
- Vervolgens voeg je daar de appelmoes, kaneel, zout en bakpoeder aan toe en roer door elkaar tot er een egale massa ontstaat.
- Hak de amandelen grof en voeg ze samen met de rozijnen aan het mengsel toe.
- Nu nog een scheutje olijfolie en het beslag kan het ingevette bakblik in.
- Na 45 minuten in het midden van de oven heb je en een heerlijke appel/kaneelgeur in je huis en een lekkere gezonde cake.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/appelcake-met-diverse-noten/
3.5.3208