Champignons met rookvlees
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- 4 kastanjechampignons
- 4 plakjes rookvlees
- 250 ml droge witte wijn
- ½ citroen uitgeperst
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 30 gram verse peterselie
- Zout
- 4 tl mayonaise
- Handje gehakte hazelnoten
- Breng de wijn samen met het citroensap in een steelpan aan de kook
- Voeg de peterselie, knoflook en snuf zout toe
- Kook het vocht 5 minuten op laag buur in
- Verwijder de steeltjes van de champignons en houd alleen de hoedjes over
- Leg ze in de pan en draai het vuur uit
- Laat 2 uur afkoelen en doe wat voor je zelf
- Laat dan de champignons uitdruipen en leg ze op een bordje
- Schep op iedere champignon een theelepel mayonaise
- Maak roosjes van het rookvlees en stop in elk hoedje een plak vlees
- Bestrooi met gehakte hazelnoten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/champignons-met-rookvlees/
3.5.3208