Champignons met rookvlees
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Klein Spaans voorgerecht van gevulde champignon met rookvlees en mayonaise.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 kastanjechampignons
  • 4 plakjes rookvlees
  • 250 ml droge witte wijn
  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 30 gram verse peterselie
  • Zout
  • 4 tl mayonaise
  • Handje gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
  1. Breng de wijn samen met het citroensap in een steelpan aan de kook
  2. Voeg de peterselie, knoflook en snuf zout toe
  3. Kook het vocht 5 minuten op laag buur in
  4. Verwijder de steeltjes van de champignons en houd alleen de hoedjes over
  5. Leg ze in de pan en draai het vuur uit
  6. Laat 2 uur afkoelen en doe wat voor je zelf
  7. Laat dan de champignons uitdruipen en leg ze op een bordje
  8. Schep op iedere champignon een theelepel mayonaise
  9. Maak roosjes van het rookvlees en stop in elk hoedje een plak vlees
  10. Bestrooi met gehakte hazelnoten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/champignons-met-rookvlees/