Thaise maaltijd met Zuid-Amerikaanse pompoen. Een curry met sukadelappen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
1 el korianderzaad
1 el witte peperbolletjes
5 teentjes knoflook gepeld
Snuf zeezout
1 bakje verse koriander
500 gram sukadelappen of magere runderlappen
1 blik kokosmelk
1 rode peper in ringen
1 oranje pompoen geschild
Visolie
Bereidingswijze
Stop de korianderzaad, witte peperkorrels, knoflook en helft van de verse koriander in een keukenmachine en pureer tot pasta (of stamp alle ingrediƫnten fijn in een vijzel)
Hak het vlees in grove stukken
Wrijf het vlees in met de currypasta
Laat op koele plek, buiten de koelkast, een uur marineren
Breng de kokosmelk aan de kook in een hapjespan en voeg het vlees toe
Draai het vuur laag en stoof het vlees vier uur lang
Voeg dan de pompoen, rode peper en de visolie toe en laat nog 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is
Lekker met rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/curry-met-pompoen/