Curry met pompoen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Thaise maaltijd met Zuid-Amerikaanse pompoen. Een curry met sukadelappen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el witte peperbolletjes
  • 5 teentjes knoflook gepeld
  • Snuf zeezout
  • 1 bakje verse koriander
  • 500 gram sukadelappen of magere runderlappen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 oranje pompoen geschild
  • Visolie
Bereidingswijze
  1. Stop de korianderzaad, witte peperkorrels, knoflook en helft van de verse koriander in een keukenmachine en pureer tot pasta (of stamp alle ingrediƫnten fijn in een vijzel)
  2. Hak het vlees in grove stukken
  3. Wrijf het vlees in met de currypasta
  4. Laat op koele plek, buiten de koelkast, een uur marineren
  5. Breng de kokosmelk aan de kook in een hapjespan en voeg het vlees toe
  6. Draai het vuur laag en stoof het vlees vier uur lang
  7. Voeg dan de pompoen, rode peper en de visolie toe en laat nog 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is
  8. Lekker met rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/curry-met-pompoen/