Pompoen Gnocci met salieboter
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gnocci is normaliter gemaakt van aardappel, maar dit keer met pompoen. Heerlijke Italiaanse maaltijd met salieboter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 pompoen
  • 200 gram bloem
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Klont boter
  • Salie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Hak de pompoen in stukken en verwijder de pitten
  3. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar
  4. Pureer de pompoen tot een gladde puree
  5. Strooi wat bloem op je werkbank
  6. Meng de puree met de bloem, ei en kaas en kneed tot een soepel deeg
  7. Rol van het deeg lange slierten van 1 cm dik op je werkbank
  8. Snijd elke keer twee centimeter af
  9. Nu heb je een aantal gnocci klaarliggen
  10. Om het een authentiek vorm te geven druk je er ribbeltjes in met behulp van een vork
  11. Leg ze in een kom en laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast
  12. Breng een pan met water aan de kook
  13. Doe de gnocci er in
  14. Ze komen na circa twee minuten bovendrijven en zijn dan gaar
  15. Schep ze met een schuimspaan op een (voorverwarmd) bord
  16. Verhit boter in een steelpan
  17. Snijd de salie fijn
  18. Voeg salie, peper en zout toe en roer even door
  19. Giet de jus op de gnocci
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoen-gnocci-met-salieboter/