Pompoen Gnocci met salieboter
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 1 pompoen
- 200 gram bloem
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 ei
- Klont boter
- Salie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Hak de pompoen in stukken en verwijder de pitten
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar
- Pureer de pompoen tot een gladde puree
- Strooi wat bloem op je werkbank
- Meng de puree met de bloem, ei en kaas en kneed tot een soepel deeg
- Rol van het deeg lange slierten van 1 cm dik op je werkbank
- Snijd elke keer twee centimeter af
- Nu heb je een aantal gnocci klaarliggen
- Om het een authentiek vorm te geven druk je er ribbeltjes in met behulp van een vork
- Leg ze in een kom en laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast
- Breng een pan met water aan de kook
- Doe de gnocci er in
- Ze komen na circa twee minuten bovendrijven en zijn dan gaar
- Schep ze met een schuimspaan op een (voorverwarmd) bord
- Verhit boter in een steelpan
- Snijd de salie fijn
- Voeg salie, peper en zout toe en roer even door
- Giet de jus op de gnocci
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoen-gnocci-met-salieboter/
3.5.3208