Pangasius in sticky saus met sugar snaps
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Rijsschotel met vis in sticky saus en sugar snaps.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 stevige witvisfilets
  • 60 ml donkere sojasaus
  • 60 ml vissaus
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ui in ringen
  • 3 teentje gehakte knoflook
  • 2 el olie
  • 500 gram sugarsnaps of peultjes
  • 400 gram rijst
Bereidingswijze
  1. Meng de vissaus, suiker en sojasaus in een kom
  2. Snijd de vis in stukken van 6 cm groot
  3. Verhit een eetlepel olie in een anti aanbakpan en bak de helft van de visstukken tot ze licht kleuren
  4. Schep ze op een bord en bak de andere helft en schep eveneens op het bord
  5. Draai het vuur op halfhoog en voeg de rest van de olie toe
  6. Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen circa 2 minuten
  7. Roer de vissaus, suiker en sojasaus erdoor
  8. Schep de vis weer in de pan en laat koken tot een stroperige saus
  9. Schep de limoensap erdoor
  10. Serveer met sugarsnaps en rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/pangasius-in-sticky-saus-met-sugar-snaps/