Paprikasaus met biefstuk
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 2 rode paprika's
- 100 ml slagroom
- 1 rode of gewone ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 4 biefstuk
- Verwarm de oven op 200 graden
- Halveer de paprika's en haal zaadlijsten eruit
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 30 minuten in de oven
- Haal ze met een tang uit de oven en stop ze in een plastic zak
- Laat afkoelen
- Snipper de ui en pers de knoflooktenen uit
- Haal het vel van de paprika's en snijd ze in stukken
- Verhit de olijfolie in een koekenpan
- Voeg paprika, ui en knoflook toe en bak 3 minuten op hoog vuur
- Voeg 1 minuut het paprikapoeder mee
- Voeg de slagroom toe en breng aan de kook
- Laat dan 10 minuten zachtjes koken
- Haal uit de pan en giet het mengsel in een maatbeker
- Pureer met een staafmixer tot egale saus
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Bak de biefstukken naar wens in een grilpan
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/paprikasaus-met-biefstuk/
3.5.3208