Paprikasaus met biefstuk
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Zachte paprikasaus met gegrilde biefstuk. Lekker met pasta.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 rode paprika's
  • 100 ml slagroom
  • 1 rode of gewone ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 4 biefstuk
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Halveer de paprika's en haal zaadlijsten eruit
  3. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 30 minuten in de oven
  4. Haal ze met een tang uit de oven en stop ze in een plastic zak
  5. Laat afkoelen
  6. Snipper de ui en pers de knoflooktenen uit
  7. Haal het vel van de paprika's en snijd ze in stukken
  8. Verhit de olijfolie in een koekenpan
  9. Voeg paprika, ui en knoflook toe en bak 3 minuten op hoog vuur
  10. Voeg 1 minuut het paprikapoeder mee
  11. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook
  12. Laat dan 10 minuten zachtjes koken
  13. Haal uit de pan en giet het mengsel in een maatbeker
  14. Pureer met een staafmixer tot egale saus
  15. Voeg peper en zout naar smaak toe
  16. Bak de biefstukken naar wens in een grilpan
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/paprikasaus-met-biefstuk/