Indiase rode linzensoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
- 250 gram rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui in grove stukken
- 1 kaneelstokje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl kardemompoeder
- 1 tl garam masala (optioneel)
- 750 ml water
- 4 el Griekse yoghurt
- Kneepje limoensap
- Was de linzen in een zeef
- Doe het tomatenblikje met de linzen, de specerijen en het water in een soeppan
- Breng aan de kook
- Draai het vuur middenhoog en laat 25 minuten zonder deksel pruttelen
- Haal het kaneelstokje uit de pan
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
- Zet weer op het vuur en verwarm de soep nog 10 minuten goed door
- Schep de soep in vier kommen en roer door elke kom een eetlepel yoghurt en knijp er wat limoensap boven uit
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/indiase-rode-linzensoep/
3.5.3208