Indiase rode linzensoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dikke stevige Indiase soep waar je lepel rechtop in blijft staan. Gemaakt van rode linzen met de usual suspects aan Indiase kruiden.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl garam masala (optioneel)
  • 750 ml water
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Kneepje limoensap
Bereidingswijze
  1. Was de linzen in een zeef
  2. Doe het tomatenblikje met de linzen, de specerijen en het water in een soeppan
  3. Breng aan de kook
  4. Draai het vuur middenhoog en laat 25 minuten zonder deksel pruttelen
  5. Haal het kaneelstokje uit de pan
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
  7. Zet weer op het vuur en verwarm de soep nog 10 minuten goed door
  8. Schep de soep in vier kommen en roer door elke kom een eetlepel yoghurt en knijp er wat limoensap boven uit
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/indiase-rode-linzensoep/