Kokkels met botersaus en spaanse peper
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Spaans gerecht voor aan de kust met kokkels in zachte botersaus met het rode peper.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram kokkels
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 25 gram peterselie, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • ½ rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 25 gram boter
Bereidingswijze
  1. Spoel de kokkels goed schoon onder de koude kraan om het zand te verwijderen
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kokkels tot alle schelpjes openstaan
  3. Schud de pan goed
  4. Gooi schelpjes die dicht blijven weg
  5. Voeg de knoflook, wijn en rode peper toe en bak nog enkele minuten mee
  6. Neem de pan van het vuur en smelt de boter erdoor
  7. Serveer in diepe borden en strooi als laatste de peterselie over de kokkels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kokkels-met-botersaus-en-spaanse-peper/