Gepocheerde kip in zoute sjalotjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kip gegaard in water met gezouten sjalotten. Lekker met mihoen en gekookte paksoi.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 200 g sjalotjes, in dunne ringetjes
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 500 g kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 bosuitjes fijngehakt
Bereidingswijze
  1. In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
  2. Kipfilet inwrijven met zout
  3. In pan bouillon aan de kook brengen
  4. Zet het vuur uit
  5. Kipfilet erin leggen en 30 minuten gaar laten worden
  6. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal
  7. Bosui door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gepocheerde-kip-in-zoute-sjalotjes/