Gepocheerde kip in zoute sjalotjes
Totaal
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 200 g sjalotjes, in dunne ringetjes
- 5 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel droge sherry
- 500 g kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 2 bosuitjes fijngehakt
- In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
- Kipfilet inwrijven met zout
- In pan bouillon aan de kook brengen
- Zet het vuur uit
- Kipfilet erin leggen en 30 minuten gaar laten worden
- Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal
- Bosui door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gepocheerde-kip-in-zoute-sjalotjes/
3.5.3208