Bosbessen yoghurtcake
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
- 150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 220 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 140 gr Griekse yoghurt
- 1 el citroenschil, fijngeraspt
- 1 tl vanille extract
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr bosbessen
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Doe de boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, een beetje vanille extract en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een geheel
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook tot een geheel
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en roer voorzichtig de bosbessen er doorheen
- Bewaar wat bosbessen om de cake straks mee af te toppen
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar in de oven
- Je kunt gemakkelijk controleren of je cake gaar is door er met een houten prikkertje in de prikken
- Wanneer deze ‘schoon’ eruit komt is je cake van binnen goed gaar
- Garneer eventueel met de overige bosbessen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/bosbessen-yoghurtcake/
3.5.3208