Bosbessen yoghurtcake
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Altijd lekkere cake gemaakt met yoghurt voor een licht zure smaak en gevuld met bosbessen.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • 150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 220 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 140 gr Griekse yoghurt
  • 1 el citroenschil, fijngeraspt
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr bosbessen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Doe de boter, de suiker, de eieren, de yoghurt, een beetje vanille extract en de citroenrasp in een kom en mix dit tot een geheel
  3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook tot een geheel
  4. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en roer voorzichtig de bosbessen er doorheen
  5. Bewaar wat bosbessen om de cake straks mee af te toppen
  6. Bak de cake in 60-70 minuten gaar in de oven
  7. Je kunt gemakkelijk controleren of je cake gaar is door er met een houten prikkertje in de prikken
  8. Wanneer deze ‘schoon’ eruit komt is je cake van binnen goed gaar
  9. Garneer eventueel met de overige bosbessen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/bosbessen-yoghurtcake/