Asperges met tomaat en sumac
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Marokkaans bijgerecht met geroosterde asperges met tomaat en sumac.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 350 gram groene asperges, harde einden verwijderd
  • 2 el olijfolie
  • 40 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl sumac (of paprikapoeder)
  • 4 kleine tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd in stukjes
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olie
  3. Rooster ze in 15/20 minuten gaar
  4. Smelt de boter in een steelpan
  5. Voeg knoflook en sumac toe
  6. Haal pan van het vuur en roer de tomaat, bieslook en een snuf zout en peper erdoor
  7. Schep dit mengsel over de asperges
  8. Bestrooi met parmezaanse kaas
  9. Zet nog even terug in de oven tot dat de kaas gesmolten is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/asperges-met-tomaat-en-sumac/