Asperges met tomaat en sumac
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
- 350 gram groene asperges, harde einden verwijderd
- 2 el olijfolie
- 40 gram boter
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 tl sumac (of paprikapoeder)
- 4 kleine tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd in stukjes
- 2 el fijngeknipte bieslook
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olie
- Rooster ze in 15/20 minuten gaar
- Smelt de boter in een steelpan
- Voeg knoflook en sumac toe
- Haal pan van het vuur en roer de tomaat, bieslook en een snuf zout en peper erdoor
- Schep dit mengsel over de asperges
- Bestrooi met parmezaanse kaas
- Zet nog even terug in de oven tot dat de kaas gesmolten is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/asperges-met-tomaat-en-sumac/
3.5.3208